Home SPORTS NEWS Σε έξι πόλεις το Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Σε έξι πόλεις το Κύπελλο Συνομοσπονδιών


Υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά, όπως τόνισαν οι Βραζιλιάνοι, όλα θα είναι έτοιμα για το Κύπελλο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013, διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σε έξι πόλεις στη χώρα της «σάμπας»! Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά και η FIFA, κάνοντας ειδικά αναφορά και στις καθυστερήσεις στην κατασκευή των σταδίων!

Η πρωτεύουσα Μπραζίλια και άλλες πέντε πόλεις (Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπέλο Οριζόντε, Φορταλέζα, Ρεσίφε και Σαλβαντόρ) θα φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Βάλτερ Ντε Γκρεγκόριο, απηύθυνε προειδοποίηση ότι η Βραζιλία έχει φτάσει σε ένα «σημείο χωρίς επιστροφή».

Ο Ντε Γκρεγκόριο τόνισε ότι οι άνθρωποι της FIFA είναι χαρούμενοι με την πρόοδο που σημειώνεται, αλλά έκανε λόγο και για μια τεράστια πρόκληση, καθώς μόνο τα γήπεδα σε Μπέλο Οριζόντε και Φορταλέζα θα είναι έτοιμα -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- στο τέλος του έτους, δηλαδή έξι μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013 θα διεξαχθεί το διάστημα 15-30 Ιουνίου και θα αποτελέσει την «πρόβα τζενεράλε» των διοργανωτών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου στο Σάο Πάουλο. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος, εκτός της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας, η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία και οι πρωταθλητές των έξι συνομοσπονδιών της FIFA: η Ιταλία (ως δευτεραθλήτρια Ευρώπης, καθώς κάτοχος του τίτλου είναι η Ισπανία), η Ουρουγουάη, το Μεξικό, η Ιαπωνία, καθώς η πρωταθλήτρια Αφρικής του 2013.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr