Home SPORTS NEWS Τεράστια τιμή, το άγαλμα στον σερ Άλεξ (photos)

Τεράστια τιμή, το άγαλμα στον σερ Άλεξ (photos)


Δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη τιμή στην ιστορία του ποδοσφαίρου από εκείνη που έτυχε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το απομεσήμερο στο “Ολντ Τράφορντ”.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έξω από την εξέδρα που φέρει άλλωστε το όνομα του, έγινε με πλήρη λαμπρότητα και επισημότητα με την κυρία Κάθι Φέργκιουσον να είναι εκείνη που αποκάλυψε το άγαλμα τραβώντας μέσα σε αποθέωση το τεράστιο κόκκινο σεντόνι που το κάλυπτε. Υψους 9 ποδών (2,74 μέτρων) το άγαλμα του 70χρονου προπονητή που αποκάλυψε η σύζυγος του μπροστά στα μάτια των “πνευματικών του παιδιών” από τα 26 χρόνια της διαδρομής του στοους “κόκκινους διαβόλους”.

Ήταν όλοι  ή σχεδόν όλοι εκεί (Καντονά, Ρονάλντο Σόλσκιερ, Φαν Νιστερλόι, Σμάιχελ και άλλοι από τους παλαιότερους) με τον Μπέκαμ να μιλά μέσω δορυφόρου σε ζωντανή σύνδεση με το Λος Άντζελες. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Γιόζεφ Μπλάτερ.

“Βάλαμε την σύζυγο του να αποκαλύψει το άγαλμα γιατί είναι το μόνο άτομο που φοβάται” είπε με χιούμορ  ο γενικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Τζιλ παρουσιάζοντας τον σερ Άλεξ που με ταραγμένη φωνή από συγκίνηση, ανέφερε:
“Συνήθως οι άνθρωποι πεθαίνουν πριν δουν το άγαλμα τους. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Σε ότι αφορά την Κάθι, πρέπει να πω ότι κάποιος έπρεπε να κοντρολάρει και μόνο εκείνη μπορούσε να το κάνει. Μου είπε ότι κάθε πρωί του Σαββάτου θα έρχεται εδώ  για να βλέπει το άγαλμα”.

Κάτω από την προτομή αναφέρεται:
“Το μπρούτζινο άγαλμα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Φιλίπ Τζάκσον και αποκαλύφθηκε  στην τελετή που έλαβε μέρος στις 23 Νοεμβρίου2012  από την κυρία Κάθριν Φέργκιουσον, την μεγαλύτερη οπαδό του”.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr