Home SPORTS NEWS Την έλιωσε κόκκινη λάβα! (video)

Την έλιωσε κόκκινη λάβα! (video)


Ναι, αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να πανηγυρίσει ακόμα και την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Γιατί όχι; Ο κόουτς Ζαρντίμ και οι παίκτες του σήκωσαν απαγορευτικό στην σταχτοπούτα του ομίλου και την έστειλαν πίσω στον γαλλικό νότο να ξαναδιαβάσει το μάθημά της. Πιο έμπειρος και πιο αποφασισμένος ο Πειραιώτης έριξε στο καναβάτσο για δεύτερη φορά την Μονπελιέ, στέλνοντας και πάλι μήνυμα ότι το Ευρωπαϊκό ταξίδι θα είναι και εφέτος μακρύ.

Πρόταξε το χέρι ο Ολυμπιακός και έπιασε τους Γάλλος από το λαιμό κι αυτή τη φορά την πρώτη μεγάλη φάση που παραδοσιακά φτιάχνει στο Φάληρο στα πρώτα 5 λεπτά την έκανε γκολ. Ο Μασάντο μέχρι τώρα είχε το ταμπελάκι του μοιραίου καθώς έχανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία σε κάθε αγώνα των ερυθρόλευκων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά άνοιξε σεφτέ (4′) και στην Ευρώπη (μετά το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα). Πάντως, η προσπάθεια άρχισε από τον Γκρέκο όπως και όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά.

Περιμέναμε την αντίδραση των Γάλλων και αυτή ήταν ιδανική. Δεν είχαν τίποτα να χάσουν και έδειξαν τις πλούσιες επιθετικές αρετές τους. Ρίσκαρε ο Ζαρντίμ με την άμυνα ψηλά, αλλά δικαιώθηκε και αυτό το χρωστά στον Κάρολ που καθάρισε τα πάντα και στις καίριες επεμβάσεις Μανωλά και Σιόβα, καθώς η μπαλιές των Γάλλων περισσότερο στόχευαν τον Καμαρά στον άξονα. Όπως και να χει ο Ολυμπιακός ναι μεν αποσπούσε την ιδανική παρακαταθήκη νίκης από το πρώτο 45λεπτο, αλλά υπήρχε λίγο περισσότερο καθαρό μυαλό (και τύχη) στην αναζήτηση των άρτιων αντεπιθέσεων το δεύτερο γκολ μπορούσε να έχει έρθει. Τα σημάδια μεγάλης βραδιάς από Αμπντούν και Γκρέκο στο κομμάτι δημιουργία έγιναν ορατά.

Στο δεύτερο μέρος ο Αμπντούν το έβαλε σκοπό να πάρει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό και αν τον οδηγήσει στη νικη. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για τον Αλγερινό που ήταν πραγματικός ηγέτης με το συγκεκριμένο ματς να αποτελεί την απόλυτη προσωπική δικαίωση. Έλλειψε το καθαρό μυαλό στις πρώτες αντεπιθέσεις και αφού οι ερυθρόλευκοι δεν σκότωσαν με δεύτερο γκολ την Μονπελιέ αυτή βρήκε …χρυσό στην περιοχή με το πέναλτι ανακάλυψη του Στραχόνια.

Μια φάση του σωρού που συνήθως περνά χωρίς συνέχεια ο Κροάτης διαιτητής την είδε πέναλτι και ο Καμαρά δεν είπε όχι στο δωράκι. Από εκεί και μετά το …μικρόφωνο πήρε η έδρα του Ολυμπιακού. Με περίσσιο πάθος και τσαμπουκά ο Ολυμπιακός δεν …αρκέστηκε στο «Χ» που ίσως να του εξασφάλιζε την παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά έπαιξε για τη νίκη.

Αυτή ήρθε από τα τέρματα του Γκρέκο και του Μήτρογλου (δεν ήταν η βραδιά του αλλά πάλι σκόραρε) μέσα σε 3 λεπτά (80′,83′) για να επιτρέψει στον Ζαρντίμ και στους παίκτες του να ανασάνουν βαθιά και να δουν στο βάθος αυτού του ομίλου κάτι που έμοιαζε απαγορευτικό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές: Την πρόκριση…

To live

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr


szólj hozzá: Olympiakos vs Montpellier 3:1 GOALS