Home SPORTS NEWS Χωρίς 8 η Βάσκο, αξίζει η Λεόν

Χωρίς 8 η Βάσκο, αξίζει η Λεόν


Δεν μας έκανε τη χάρη η Μοντερέι να βάλει ένα γκολ στην Τιχουάνα για να πάμε στο ταμείο (0-1). Οχι ότι το άξιζε και ιδιαίτερα καθώς ναι μεν ήταν σε όλο το ματς μπροστά, έπαιρνε κόρνερ και φάουλ, αλλά την πολύ μεγάλη φάση δεν την έκανε. Η Λανούς μας έδωσε το 1,55 καθώς επικράτησε με 2-1 της Σαν Μάρτιν.

268     ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ – ΒΑΣΚΟ         1       1,75

Η Κοριτίμπα απέχει οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά θέλει το τρίποντο απόψε όχι τόσο για να εξασφαλίσει την παραμονή, αλλά για να αφήσει πίσω της την πεντάρα από την Κορίνθιανς (1-5 την προηγούμενη εβδομάδα). Σε καμία περίπτωση δεν έχει σύνολο για να δέχεται πέντε γκολ, αλλά υπάρχουν και οι μέρες που δεν σε πάνε.

Η έδρα της το έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι είναι από τις ισχυρότερες στη Βραζιλία τώρα έχει ένα σερί 6-1-1 στα τελευταία οκτώ. Συνολικά είναι στο 10-2-5, πέντε ήττες είναι πολλές για μια ομάδα που πέρυσι είχε 13-4-2 σε όλο το πρωτάθλημα. Μετράει δύο σερί νίκες επί της νυν αντιπάλου της, θα έχει δύο απουσίες του επιτελικού μέσου Ριμπέιρο (27/5) και του στόπερ Περπειρα (15/3).

Η Βάσκο έχασε τ’ αυγά και τα πασχάλια στις τελευταίες αγωνιστικές με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει από τις θέσεις του Λιμπερταδόρες και να πάει χαμένη η χρονιά. Εχει μόλις μία ισοπαλία στα τελευταία επτά παιχνίδια και αυτή ήταν την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ παραμένει στον πάγκο της ο υπηρεσιακός Γκαούτσο.

Επιπλέον, πάει στην Κοριτίμπα με σημαντικές απουσίες καθώς είναι εκτός οι στόπερ Ντεντέ (23/0) και Ντόουγκλας (24/1), ο αριστερός μπακ-χαφ Φελίπε (23/2), ο σούπερ σταρ οργανωτής της Ζουνίνιο (29/7), οι φορ Αλεξάντρο (31/10), Λουίς (25/1) και Τενόριο (13/4), καθώς και ο επιτελικός μέσος Αλμπέρτο (27/2).

272     ΛΕΟΝ – ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ       1       1,85

Ο άσος η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται χαμηλά. Το λογικό θα ήταν να τον βλέπαμε κοντά στο 2,10 – 2,20 καθώς από τη μία έχουμε μια ομάδα που είναι η έκπληξη του φετινού Απερτούρα αν και νεοφώτιστη, αλλά χωρίς εμπειρία και από την άλλη, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στο Μεξικό με παραστάσεις και εμπειρίες από εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις που είναι όμως φέτος αποδυναμωμένος και γενικότερα τις τελευταίες σεζόν δεν… πολυφαίνεται.

Η Λεόν είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα με αυτοματισμούς που χαίρεσαι να τη βλέπεις! Δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες, δεν κλείνεται στα καρέ της ποτέ, βάζει εύκολα γκολ (έχει την καλύτερη επίθεση στην κανονική περίοδο) και διαθέτει παίκτες οι οποίοι θα απασχολήσουν άμεσα μεγαλύτερους συλλόγους (Πένια, Μας).

Μεγάλη υπόθεση το γκολ που έβαλε μέσα στην Αζούλ καθώς από φέτος μετράει το εκτός έδρας, εύκολα θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον άλλο ένα βάσει των ευκαιριών που έκανε.

Τυχεροί όσοι είδαν το παιχνίδι αφού μας είχε στην… τσίτα ολόκληρο το 90λεπτο με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Η Κρουζ Αζούλ πήρε το πρώτο ματς καθαρά λόγω εμπειρίας και φανέλας. Εχασε βέβαια και πέναλτι στο 1-0 που αν έμπαινε μπορεί να άλλαζε τελείως τη μορφή του αγώνα, αλλά σε γενικές γραμμές αν και γηπεδούχος φαινόταν φιλοξενούμενη μέσα στο σπίτι της αφού παιχνίδι έκανε η Λεόν. Ενα 20λεπτο έκανε καλό στο πρώτο μέρος, την κράτησε όρθια ο Κορόνα με τις εντυπωσιακές του επεμβάσεις.

Η έδρα της Λεόν είναι από τις πιο… καυτές στο Μεξικό. Είναι… κλουβί το γήπεδο. Για να καταλάβετε από τη μία πλευρά του γηπέδου (πίσω από την εστία), οι αστυνομικοί που φυλάνε τους οπαδούς είναι στο μισό μέτρο από τη γραμμή του άουτ! Δεν θα έχουν εύκολο βράδυ οι παίκτες της Αζούλ. Μπορεί να διαθέτουν την καλύτερη άμυνα, αλλά η αντίπαλός τους έχει την καλύτερη επίθεση και έχει σκοράρει και στα 18 ματς. Συν το ότι εντός είναι στο 7-0-2 και στο 5-0-0 στα τελευταία πέντε.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr