Home SPORTS NEWS 6η pole για τον Φέτελ

6η pole για τον Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τρίτου του τίτλου στην 100η συμμετοχή του στη Φόρμουλα 1. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull έκανε το ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον που το πάλεψε μέχρι τέλους. Στην τριτη θέση θα βρεθεί ο Μαρκ Γουέμπερ, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο αρκετά πιο πίσω στην 8η.


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ φορώντας τη σκληρή γόμα σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των επίσημων δοκιμαστικών έκανε νωρίς νωρίς γνωστές τις διαθέσεις του. Ο Γερμανός ήταν 5 δέκατα πιο γρήγορος απο τον δεύτερο Χάμιλτον, που μπήκε ανάμεσα στις δύο Red Bull. Εκτός πρώτης δεκάδας ο δεύτερος διεκδικητής του τίτλου, Αλόνσο.

Ο Ισπανός πιλότος της Φεράρι βρέθηκε υπο πίεση στη δεύτερη περίοδο καθώς χρειάστηκε τρεις γύρους για να είναι τελικά στα τελευταία δέκα λεπτά. Αντιθετα με τον Αλόνσο πήγαινε ο Μάσα, που ολοκλήρωσε με τον τρίτο καλύτερο χρόνο.Αποχώρησε ο Μπάτον που έχανε ισχύ λόγω προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού, την ώρα που ο Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου με 1:35.796, 7 δέκατα μπροστά απο τον teammate του Μαρκ Γουέμπερ.

Στο Q3 οι δύο Ferrari βγήκαν μαζί με τον Αλόνσο πρώτο που έγραψε 1:42.411. Ο Γκροζάν όμως κατέβασε κοντά 5(!) δεύτερα 1:37.227. Απο εκεί και πέρα συνέχισαν τα μεγάλα ονόματα. Αρχικα ο Γουέμπερ, μετά ο Χάμιλτον και τέλος, ποιος άλλος, ο Φέτελ με 1:35.877! Η μάχη του Γερμανού με τον Βρετανό συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να βγαίνει νικητής για 109 χιλιοστά. Ο Αλόνσο θα εκκινήσει απο την 8η θέση τελικά αφου η ποινή του Γκροζάν τον ανεβάζει μία θέση. Το θέμα είναι όμως ότι αυτή η θέση θα είναι στο ακάθαρτο κομμάτι όπου η πρόσφυση δεν είναι η ιδανική.

Η κατάταξη του grid: Vettel, Hamilton, Webber, Grosjean, Kimi, Schumi, Massa, Hulk, Alonso, Maldonado

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr