Home SPORTS NEWS Ημέρα της… κρίσης για Παρκ Γιόνγκ-Βου, Χίτσφελντ

Ημέρα της… κρίσης για Παρκ Γιόνγκ-Βου, Χίτσφελντ


Στην συνεδρίασή της την Τρίτη θα ασχοληθεί η πειθαρχική επιτροπή της FIFA με δύο σημαντικές υποθέσεις, που αφορούν τον Νοτιοκορεάτη ποδοσφαιριστή Παρκ Γιόνγκ-Βου και τον Γερμανό τεχνικό Ότμαρ Χίτσφελντ.

Ο Παρκ είχε προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με την Ιαπωνία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όταν σήκωσε πλακάτ με πολιτικό περιεχόμενο στο τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης που έληξε με νίκη 2-0 της ομάδας του (η Νότια Κορέα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο). Η υπόθεση είχε εξεταστεί τον Οκτώβριο, αλλά δεν υπήρξε κάποια απόφαση.

Ο ποδοσφαιριστής είχε θελήσει με τη συγκεκριμένη ενέργεια να κάνει αναφορά σε μια εδαφική διαμάχη μεταξύ της πατρίδας του και της χώρας του «ανατέλλοντος ηλίου». Το πλακάτ του Παρκ, για το οποίο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας, έγραφε «το Ντόκντο ανήκει στη χώρα μας»

Αναφορικά με την περίπτωση του Γερμανού προπονητή της εθνικής Ελβετίας, ο Χίτσφελντ κατηγορείται για προσβλητική χειρονομία κατά του διαιτητή της συνάντησης με τη Νορβηγία τον Οκτώβριο, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014. Ο πρώην προπονητής των Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου «συνελήφθη» από την τηλεοπτική κάμερα με προτεταμένο το μεσαίο δάκτυλο του χεριού προς τον διαιτητή, στο τέλος του αγώνα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr