Home SPORTS NEWS Οι υποψήφιοι για τον καλύτερο πορτιέρο

Οι υποψήφιοι για τον καλύτερο πορτιέρο

http://www.pamesports.gr/thumbnail?filepath=/contentfiles/diethni/primera%20divizion/casillas%2017-07.jpg&width=620&height=446


Ένας εκ των Τζιανλουΐτζι Μπουφόν (Ιταλία/Γιουβέντους), Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης), Πετρ Τσεχ (Τσεχία/Τσέλσι), Μανουέλ Νόιερ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) και Τζο Χαρτ (Αγγλία/Μάντσεστερ Σίτι), θα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας παγκοσμίως για το 2012!

Βλέπετε, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) ανακοίνωσε την Δευτέρα τους πέντε υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα της χρονιάς, θεσμός που εντάσσεται στο πλαίσιο της βράβευσης των καλύτερων στο γκαλά της FIFA, στη Ζυρίχη (7/1/2013), όταν και θα ανακοινωθεί ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας». Και τα ονόματα που έγιναν γνωστά είναι τα παραπάνω…

Να θυμίσουμε πως η FIFPro έχει αναλάβει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες και για τις υπόλοιπες θέσεις, προκειμένου να συγκροτηθεί η κορυφαία ενδεκάδα (World XI) του 2012.

Αυτός που «μονοπωλεί» τους τίτλους τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ο Ικέρ Κασίγιας. Φέτος αντιμετωπίζει, όμως, ισχυρό ανταγωνισμό από τον Πετρ Τσεχ, που τα τελευταία έξι χρόνια είναι μονίμως υποψήφιος, αλλά ποτέ νικητής! Από τους υπόλοιπους τρεις υποψήφιους, ο Τζο Χαρτ εμφανίζεται για πρώτη φορά, ο Μανουέλ Νόιερ ήταν και πέρσι στην πεντάδα, ενώ ο Τζίτζι Μπουφόν στέφθηκε κορυφαίος το 2006 και το 2007, πριν αρχίσει η κυριαρχία του Κασίγιας.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr