Home SPORTS NEWS Άμυνα… μπετόν

Άμυνα… μπετόν


Η οικογένεια Γιαννακόπουλου διχάστηκε μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη εναντίον του θείου του Θανάση, αλλά ομάδα και κόσμος του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκαν απόψε μια… γροθιά! Οι “πράσινοι” νίκησαν με ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο (69-55) την Φενέρ του Μάικ Μπατίστ, που γνώρισε πρωτοφανή αποθέωση και βραβεύτηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον Παύλο Γιαννακόπουλο στην ανάπαυλα.

Εάν ο «εξάστερος» νικήσει στην τελευταία αγωνιστική την Κχίμκι στην Μόσχα τερματίζει στην πρώτη θέση του ομίλου ότι και εάν συμβεί στο ματς Ρεάλ – Ολίμπια Λουμπλιάνας. Εάν ηττηθεί στην Ρωσία ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει τρίτος στον όμιλο, εάν νικήσει η Ρεάλ την σλοβενική ομάδα. Σε περίπτωση ήττας και της Ρεάλ τερματίζει δεύτερος.

Άμυνα… μπετόν, συγκλονιστικός κόσμος

Η ομάδα των «πρασίνων» με εξαιρετική άμυνα, εκπληκτικό τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην δημιουργία, πρώτο σκόρερ τον Άντι Πάνκο, εξαιρετικούς κατά διαστήματα τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Μάρκους Μπανκς και Μάικ Μπράμος και κυρίως με άμυνα… μπετόν, που κράτησε την τουρκική ομάδα στους 55 πόντους, πέτυχε σημαντική βαθμολογικά και ψυχολογικά, με τα όσα προηγήθηκαν νίκη. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν συγκλονιστικός: Έσπρωξε την ομάδα στην νίκη, αποθέωσε τον Μάικ Μπατίστ και δεν πήρε θέση στην διαμάχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Ο Σχορτσανίτης… έδεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού και έδωσε λύσεις στην επίθεση και έτσι οι «πράσινοι» ξεπέρασαν την πολύ κακή αρχή τους στο ματς. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 8-0 στο 3′ και 12-4 στο 6′, αλλά στα τελευταία 4′ της πρώτης περιόδου με επιμέρους σκορ 8-2 μείωσε στο καλάθι (14-12).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ρυθμό, που είχε αποκτήσει από το τελευταίο τετράλεπτο της πρώτης περιόδου, στην δεύτερη και με πολύ δυνατή άμυνα και τον Δημήτρη Διαμαντίδη εξαιρετικό στην δημιουργία, προηγήθηκε με 8 (29-21) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η δυνατή άμυνα έδωσε στον «εξάστερο» την ευκαιρία να πετύχει και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Το επιμέρους σκορ για τους «πράσινους» από το 6′, που η Φενέρ προηγήθηκε με 12-4, έως το τέλος του πρώτου μέρους ήταν 25-11 (29-23).

Η τρίτη περίοδος τελείωσε με χαμηλό σκορ (14-14). Ο Σχορτσανίτης βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βρει σκορ, ενώ τους 11 από τους 14 πόντους των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Ρομέιν Σάτο με 3/3 τρίποντα.

Στην τελευταία περίοδο οι «πράσινοι» καθήλωσαν την Φενέρ με την ήττα τους και με εκτελεστές τους Μπανκς, Μπράμο, Πάνκο, Τσαρτσαρή και δημιουργό τον Διαμαντίδη προηγήθηκαν με 17 (67-50) περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος της συνάντησης, μετά από επιμέρους σκορ 24-13 από την έναρξη του δεκαλέπτου. Έτσι… σφράγισαν την νίκη τους μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο τους.

Κορυφαίος από τους ηττημένους ο Ρομέιν Σάτο, που βάλθηκε να μην περάσει απαρατήρητη η δική του επιστροφή στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος. Επιστροφή, που όπως είναι λογικό επισκιάστηκε από εκείνη του Μπατίστ.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Πάνκο 15 (1/2 β., 7/10 διπ., 0/2 τριπ., 6 ριμπ.), Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9 (2/2 β., 2/3 διπ., 1/2 τριπ., 5 λ., 9 α.), Μπανκς 9 (1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11 (1/2 β., 5/8 διπ., 6 ριμπ.).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7 (2/9 διπ., 1/3 τριπ.), Ονάν 5 (1), Ερμίς, Σάτο 20 (5/5 β., 3/5 διπ., 3/4 τριπ., 8 ριμπ.), Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπατίστ 4, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 6 (2/2 β., 2/7 διπ., 0/4 τριπ.), Πρέλτζιτς 3.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr