Home SPORTS NEWS «Ορχήστρα» ο Θρύλος! (video)

«Ορχήστρα» ο Θρύλος! (video)


Ο Ολυμπιακός έδωσε μια ακόμη παράσταση στο… σπίτι του αείμνηστου Μότσαρτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ την «Χάλα Ντράζεν Πέτροβιτς», θύμισε… καλοκουρδισμένη ορχήστρα και νίκησε με άνεση την Τσεντεβίτα με 84-62!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» χειροκροτήθηκαν και στην Κροατία, όπως είχε συμβεί νωρίτερα στο Μιλάνο και στην Βιτόρια.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ουσιαστικά πρόβλημα μόνο στις αρχές της αναμέτρησης (9-2 έχανε στο 3′) και στα τελευταία 4′ του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν η Τσεντεβίτα τον… μπλόκαρε με την άμυνα ζώνης. Στην τρίτη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» προσαρμόστηκαν απέναντι στην ζώνη 2-3 των γηπεδούχων, βρήκαν σκορ μέσα από την ρακέτα με τους Πάουελ, Πρίντεζη και Χάινς, βελτίωσαν την άμυνα τους και…πάτησαν γκάζι. Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει με την λήξη της τρίτης περιόδου, που βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 16 (64-48).

Με την αποψινή νίκη, που ήταν η 12η σερί για τους «ερυθρόλευκους» σε Ευρώπη και Ελλάδα, ο Ολυμπιακός διατηρεί τις ελπίδες του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τρίτο όμιλο και περιμένει… στραβοπάτημα της Ζαλγκίρις, είτε αύριο (7/12) στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι, είτε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, στο Κάουνας απέναντι στην Εφές. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας να κατακτήσουν την πρωτιά είναι να νικήσουν και την Αρμάνι των Γιάννη Μπουρούση, Αντώνη Φώτση στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική.

Με… μαέστρο τον Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός έδωσε ρεσιτάλ ομαδικότητας με 27 ασίστ και πήρε βοήθεια από όλους τους παίκτες του, κατά διαστήματα είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές με χαρακτηριστικό το «καυτό» πεντάλεπτο του Στράτου Περπέρογλου στα τέλη της πρώτης περιόδου και στις αρχές της δεύτερης, διάστημα στο οποίο σκόραρε και τους 12 πόντους του στο ματς. Πρώτος σκόρερ του ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, που ήταν καλός εκτελεστικά στο τελευταίο μέρος του αγώνα και εξαιρετικός δημιουργικά στο υπόλοιπο, προσφέροντας 5 ασίστ. Ο «Κιλ Μπιλ» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο… μαέστρος της ορχήστρας των πρωταθλήτων Ευρώπης και Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά το ματς και στο 3′ βρέθηκε πίσω στο σκορ 9-2. Μετά το -7 ενεργοποιήθηκε στην άμυνα, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και… εκμεταλλεύτηκε τα τρίποντα, που του έδωσε η άμυνα της Τσεντεβίτα. Επίσης είχε καλές συνεργασίες με κύριο δημιουργό τον Σπανούλη και έτσι με επιμέρους σκορ 19-9 στα τελευταία 7′ της πρώτης περιόδου τελείωσε την πρώτη περίοδο στο +3 (21-18).

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου έχασε τον καλό ρυθμό, που είχε μέχρι το 16′, στο οποίο προηγήθηκε με δέκα πόντους (36-26) με εξαιρετικό τον Περπέρογλου στην εκτέλεση και τον Σπανούλη στην δημιουργία. Η ζώνη του Αλεξάντερ Πέτροβιτς… εγκλώβισε τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, που δεν ήταν αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση και επέτρεψαν στην Τσεντεβίτα με επιμέρους σκορ 11-4 να μειώσουν την απόσταση στους τρεις πόντους (40-37).
Ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε στην τρίτη περίοδο στην άμυνα ζώνης της Τσεντεβίτα. Σκόραρε πόντους μέσα από την ρακέτα με τους Πρίντεζη, Πάουελ και Χάινς και συνολικά 22 πόντους, δέχθηκε μόλις 11 και ξέφυγε με 16 πόντους στο σκορ βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση του. Εάν οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχαναν και κάποια ριμπάουντ στην άμυνα η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Η τέταρτη περίοδος ήταν τυπική διαδικασία με την διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 24 πόντους (84-60) λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-40, 48-64, 62-84.

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Πέτροβιτς): Ράιτ 11(4/9 διπ., 1/3 τριπ., 3 λ.), Σούπουτ 9 (1), Μπάμπιτς 2, Άντριτς 3 (1), Σάτον 3 (1), Μπιλάν 6 (11 ριμπ.), Ιλιέφσκι 14 (4/6 διπ., 2/3 τριπ.), Ζελαμπάλ 2, Νούρκιτς 4, Γκριν 6 (0/6 διπ., 2/3 τριπ., 3 κλεψ.), Μπάζνταριτς 2 (5 ριμπ., 3 α.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 10 (5/6 διπ., 5 ριμπ., 2 κοψ.), Λο 2 (4 α.), Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 14 (4/7 διπ., 2/5 τριπ., 5 ριμπ., 5 α.), Περπέρογλου 12 (3/3 διπ., 2/4 τριπ., 6 α.), Σλούκας 5 (1), Μαυροειδής 2, Πάουελ 9 (5 ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 11 (4/6 διπ., 1/3 τριπ., 7 ριμπ.), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1 τριπ., 5 α.).

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr