Home SPORTS NEWS H «AS» αμφισβητεί το ρεκόρ του Μέσι

H «AS» αμφισβητεί το ρεκόρ του Μέσι


Η ισπανική εφημερίδα «AS», γνωστή για τα μαδριλένικα συναισθήματά της, με άρθρο της αμφισβητεί το παγκόσμιο ρεκόρ των 86 γκολ του Λιονέλ Μέσι. Αυτό γιατί θεωρεί πως υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής, ο Γκόντφρεϊ Τσιτάλου, που έχει πετύχει 107 γκολ το 1972 με την Καμπούε Γουόριορς.

Ωστόσο το ρεκόρ του ποδοσφαιριστή από τη Ζάμπια δεν αναγνωρίστηκε από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς σύμφωνα με τον συντάκτη ήθελε να μεγεθύνει τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έτσι περιφρόνησε τα… επικά επιτεύγματα του Τσιτάλου και δεν ομολογκάρισε το Σούπερ Ρεκόρ.

Ο Τσιτάλου γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1947 και πέθανε με τραγικό τρόπο στις 27 Απριλίου του 1993. Ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του και ταξίδευε με τους παίκτες του όταν το αεροπλάνο κατέπεσε στη θάλασσα. Κανείς δεν επέζησε από την αεροπορική τραγωδία.

Επιπλέον ο συντάκτης που υπογράφει το θέμα στην «As» και γνωστός για την… συμπάθεια του στη Ρεάλ, αμφισβητεί και δύο από τα 86 γκολ του Μέσι. Αυτό της 24ης Μαρτίου στο 1-0 επί της Μαγιόρκα και εκείνο για το οποίο έγινε μεγάλος ντόρος πριν μια αγωνιστική, με τον Αμπορεμπιέτα να παρμβάλεται και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, στο 5-1 με την Αθλέτικ στο Καμπ Νόου. Συνεχίζει με… περισσότερα στοιχεία. Τονίζει ότι τα 86 γκολ του βραχύσωμου Αργεντινού μπήκαν σε 66 ματς, ενώ τα 85 του Μίλερ σε έξι λιγότερα παιχνίδια (60), αλλά και ότι ο άσος της «Μπάρτσα» σκόραρε 14 τέρματα από τα 11 μέτρα, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του ρεκόρ που είχε βάλει μόλις 3 γκολ με πέναλτι.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr