Home SPORTS NEWS Προχωράει… η Ένωση στη Ρωσία

Προχωράει… η Ένωση στη Ρωσία


Η ρωσική κυβέρνηση πήρε θέση για το θέμα που έχει «γεννηθεί» και αφορά τη δημιουργία πρωταθλήματος με τη συμμετοχή ομάδων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και βλέπει μάλιστα ζεστά την συγκεκριμένη εξέλιξη!

Συγκεκριμένα, μίλησε το… δεξί χέρι του Βλάντιμιρ Πούτιν, Σεργκέι Ιβάνοφ, ο οποίος υπογράμμισε: «Ένα τέτοιο πρωτάθλημα τη συμμετοχή ομάδων από 3-5 χώρες της πρώην ΕΣΣΔ θα ήταν άκρως ενδιαφέρον. Ηδη έχει στο χόκεϊ και στο μπάσκετ, οπότε γιατί να μην γίνει στο ποδόσφαιρο;».
Να θυμίσουμε πως η ιδέα προωθείται και από την ρωσική λίγκα. «Αρκετοί σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας έχουν ζητήσει να εξετάσουμε την πρόταση δημιουργίας ενός πρωταθλήματος με ομάδες της CEI (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών). Βρίσκουμε την ιδέα αυτή καλή και ενδιαφέρουσα. Η λίγκα θα εξετάσει την πρόταση αυτή», είπε ο πρόεδρος της λίγκας, Σεργκέι Πριάντκιν!

Δεν είναι τυχαίο πως αυτό το σχέδιο υποστηρίζεται θερμά από τον Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της εταιρείας Gazprom, Μιλάμε για τον ιδιοκτήτη της Ζενίτ, ομάδα στην οποία το χρήμα ρέει άφθονο. Ο τελευταίος… απείλησε μάλιστα ότι η ομάδα του θα μπορούσε να αφήσει το ρωσικό πρωτάθλημα και να ενταχθεί σε ένα νέο με ομάδες από την πρώην ΕΣΣΔ. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και εγώ ο ίδιος είμαι ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας», είπε ο Μίλερ, ο οποίος τόνισε πως θα υπάρξουν και άλλοι χορηγοί αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ιδέα!

Στη συγκεκριμένη κίνηση συμμετέχουν επίσημα εννέα από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, και ανεπίσημα άλλες δύο (Ουκρανία και Τουρκμενιστάν). Οι Ουκρανοί έχουν άλλωστε ομάδες με λεφτά και ιστορία και θα παίξουν βαρόμετρο στην τελική απόφαση. Εκτός παραμένουν οι χώρες της βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία)!

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr