Home SPORTS NEWS Από ταλέντο…αλκοολικός και ευτραφής! (vid+pics)

Από ταλέντο…αλκοολικός και ευτραφής! (vid+pics)


Κι όμως ο άνθρωπος που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ποδοσφαιριστής και μάλιστα ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι. Πρόκειται για τον Μάικλ Τζόνσον, τον οποίο ανακάλυψε ο Σβεν Γκόραν Έρισκον, όταν ο Σουηδός τεχνικός βρισκόταν στο τιμόνι του αγγλικού συλλόγου.

Ο Τζόνσον θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου όμως η εξέλιξη των πραγμάτων δεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Οι πολλοί τραυματισμοί και η αντιεπαγγλεματική συμπεριφορά μετέτρεψαν έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή σε ένα άτομο με αρκετά περιττά κιλά και με…συμπάθεια στο ποτό.

Το παράδοξο της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι ότι ο Τζόνσον ανήκει ακόμα στος τάξεις των “Πολιτών” έχοντας πενταετές συμβόλαιο το οποίο του αποφέρει 25.000 λίρες κάθε εβδομάδα για…να κάθεται.

Ο Τζόνσον αποκτήθηκε το 2004 από τη μικρή ομάδα της Έβερτον και χρειάστηκε μόλις δύο χρόνια για να καταφέρει να βρει θέση στην αρχική ενδεκάδα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τη σεζόν 2006-07 και αγωνίστηκε σε 10 ματς υπό τις οδηγίες του Στιούαρτ Πιρς. Το ταλέντο του φάνηκε την επόμενη σεζόν όταν και πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ κόντρα σε Ντέρμπι και Άστον Βίλα.

Όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν για τον Τζόνσον. Τα πράγματα δεν άλλαξαν όταν τραυματίστηκε στην κοιλιά και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση στην κήλη, κάτι που τον υποχρέωσε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Την επόμενη αγωνιστική χρονιά επέστρεψε δριμύτερος και ήταν μάλιστα στα βασικά πλάνα του Μαρκ Χιουζ ενώ παράλληλα υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα του Μάντσεστερ.

«Καταλαβαίνει που θέλει να φτάσει αυτή η ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θέλει να είναι μέλος αυτής. Περιμένουμε  όλοι να μείνει στη Σίτι για πολλά ακόμα χρόνια. Είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής με σπουδαίο ταλέντο και λαμπρό μέλλο μπροστά του. Έχει τα πάντα στα πόδια του», είχε δηλώσει ο Χιουζ.

Οι φήμες για το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ να τον αποκτήσει είχαν φουντώσει με τους “κόκκινους” να φέρονται πως είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν το ποσό των 10 εκατομμυρίων λιρών για χάρη του.

Τον Σεπτέμβριο όμως όλα άλλαξαν. Η υποτροπή στον τραυματισμό του στην κοιλιά τον έθεσε νοκ άουτ για έναν χρόνο. Τη σεζόν 2009-10 πραγματοποίησε μόλις δύο εμφανίσεις και την επόμενη ούτε μία. Ο Τζόνσον έχασε τη φόρμα του αλλά και τη φυσική του κατάσταση ενώ πολλές ήταν φορές που απολάμβανε την βραδινή διασκέδαση.

Την περασμένη σεζόν δόθηκε δανεικός στη Λέστερ έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών όμως επέστρεψε εσπευσμένα τον Ιανουάριο λόγω τραυματισμού. Τα τελευταία νέα για τον Τζόνσον δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόστιμο ύψους 5,500 λιρών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αφαίρεση του διπλώματος για τρία χρόνια.

Ο Τζόνσον έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Σίτι και μένει να αποδειχτεί αν θα καταφέρει να επανακτήσει τη φόρμα του και να γίνει ένα ελκυστικός στόχος για κάποια ομάδα ή αν η καριέρα του τελειώσει στα 24 του χρόνια…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr