Home SPORTS NEWS Πήρε (Ελ) Πάσο για τους “8”!

Πήρε (Ελ) Πάσο για τους “8”!


Ο ένας δικέφαλος με δύο δοκάρια η …άλλη εφτάψυχη με 2 γκολ και η Καλλιθέα απέκτησε σοβαρό προβάδισμα έναντι του ΠΑΟΚ για τον  προημιτελικό (2-0)

Μετά τον Άρη ήρθε η ώρα του ΠΑΟΚ να γνωρίσει τι θα πει Ελ Πάσο. Εντάξει, οι γηπεδούχοι είδαν δύο φορές την μπάλα να χτυπάει στα δοκάρια του Μιχελή, αλλά αυτό δεν σημαίνει το 2-0 που έγραψε το ταμπλό δεν περιλαμβάνει δικαιοσύνη. Πάνω-κάτω ήταν γνωστό ότι η Καλλιθέα θα αμυνθεί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και η αλήθεια είναι ότι παρά το καλό παιχνίδι του δικεφάλου (στο δεύτερο μέρος) οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν τακτικά την ομάδα του Δώνη. Με πρωταγωνιστή τον Μαρουκάκη (46′ Χριστοφιλέας) έκαναν την υπέρβαση και απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα για την συνέχεια.

Με 4-3-3 παρέταξε ο Δώνης τον ΠΑΟΚ και με ενδεκάδα που μαρτυρούσε τις ειδικές απαιτήσεις του ματς. Κατσουράνης, Κάτσε και Φωτάκης στο αρχικό σχήμα με τον Σαλπιγγίδη να μένει στον πάγκο και τον Αθανασιάδη να εξαφανίζεται στα πρώτα 45 λεπτά ανάμεσα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Καλλιθέας. Η διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων καθόρισε εν πολλοίς αυτό που είδαμε(;) στο πρώτο μέρος σε ένα γήπεδο χωράφι που αναμφίβολα εξυπηρετούσε τα αμυντικά σχέδια του Παπακώστα.

Προσπάθησε αρχικά ο δικέφαλος να επιβάλει τον ρυθμό του στο ματς, να πάρει κατοχές και να πιέσει, αλλά έπεσε πάνω σε τοίχο. Τις περισσότερες φορές η πίεση των γηπεδούχων ξεκινούσε στο μισό γήπεδο και έκανε δύσκολη την ζωή των φιλοξενούμενων. Αναγκαστικά με αυτό ήταν αναγκασμένος να ζήσει ο Δώνης και να το αντιμετωπίσει. Από το ημίωρο και μετά και αφού δουλειά δεν γινόταν με την απόπειρα στρωτού ποδοσφαίρου οι μέσοι άρχισαν να σουτάρουν. Σημείο αναφοράς ο Μιχελής ο οποίος ήταν ιδιαίτερα σταθερός όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Στο δίλεπτο (36-37) ο ΠΑΟΚ είχε τις καλύτερες στιγμές του πρώτα με τ Σταφυλίδη και εν συνεχεία με τον Γεωργιάδη να υποδέχεται την υποδειγματική κάθετη του Κάτσε αλλά να τον προλαβαίνει ο Μχελής.

Ούτε σκέψη για επίθεση στα ίσα από την Καλλιθέα η οποία τα μεγαλύτερα ρίσκα που πήρε ήταν η πίεση ψηλά για να αναγκάσει σε λάθη τον ….ευάλωτο Βιβιάν. ¨οπως και να χει η στημένη φάση ήταν το ζητούμενο στις επιθέσεις της και ο Ντακόλ σπατάλησε δύο από δαύτες.

Εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος με το ματς να ανοίγει και τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί προοδευτικά όλο και περισσότερο. Ναι μεν οι  γηπεδούχοι έχασαν την αμυντική συνοχή, αλλά είχαν την τύχη με το μέρος τους. Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πλήρως ο Σταφυλίδης είδε δύο φορές την μπάλα να σταματάει στα κάθετα δοκάρια του Μιχελή (50′ 61′). Ο Δώνης μέχρι το 70΄είχε κλείσει τις αλλαγές του ρίχνοντας στο ματς Σαλπιγγίδη, Πέλκα και Γιάννου. Στο ίδιο μοτίβο ο ΠΑΟΚ πίεζε για το γκολ απέναντι σε μία ακίνδυνη ομάδα που όμως είχε καταφέρει να προσαρμόσει το ματς στα μέτρα της με συνέπεια στα μαρκαρίσματα και αρκετή δόση τύχης.

Μία μπαλιά στην πλάτη του ασταθή Βιβιάν έφτασε και περίσσεψε στους γηπεδούχους για την φάση-κλειδί. Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ μη έχοντας άλλη επιλογή γκρέμισε τον Μαρουκάκη. Πέναλτι και και κόκκινη κάρτα, με τον Ντακόλ να ανοίγει το σκορ στο 79′ από την άσπρη βούλα. Ο τίτλος του δεύτερου μέρους θα μπορούσε κάλλιστα να είναι “τα 45 λεπτά του Μαρουκάκη”. Αγνοούμε πόσο εύηχο σας φαίνεται, όμως ο φορ της Καλλιθέας άλλαξε πλήρως την ροή της αναμετρησης και στο 83′ με πανέμορφο πλασέ στην γωνία του Γλύκου σφράγισε μια τεράστια νίκη για τους γηπεδούχους.

Τα τερτίπια της μπάλας στα σουτ του Σταφυλίδη, σε καμία περίπτωση δεν μειώνουν την συγκινητική προσπάθεια των παικτών της Καλλιθέας, η οποία για δεύτερη διαδοχική φορά στριμώχνει στα σκοινιά ομάδα από την Θεσσαλονίκη με διαφορά μιας κατηγορίας. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr