Με μαύρο… χρώμα ξεκίνησε το 2013 για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς την Παρασκευή έφυγε από την ζωή ο Νίκος Σαμαράς!
Η είδηση του θανάτου του 42άχρονου πρώην βολεϊμπολίστα έχει προκαλέσει σοκ στον αθλητικό χώρο και όχι μόνο.
Όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Σαμαράς βρισκόταν σε σπίτι φίλων του το μεσημέρι της Παρασκευής και διεκομίσθη εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λόγω ανευρύσματος στον εγκέφαλο.
Ο Νίκος Σαμαράς ήταν ένας από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες στην Ελλάδα, με 263 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών. Πρόκειται για έναν παίκτη-σύμβολο στην Ορεστιάδα αλλά και γενικότερα του ελληνικού βόλεϊ. Το 1994 έφτασε μέχρι την 6η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1994!
Έκανε σπουδαία καριέρα για 25 χρόνιας, φορώντας τη φανέλα σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες τις Ελλάδας, αλλά και σε τέσσερις του εξωτερικού.
Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη την 1η Ιουνίου 1970. Είχε συμπληρώσει 263 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών και αγωνίζονταν ακραίος με ύψος 2.02.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ορεστιάδα όπου έμεινε μέχρι το 1998 για να πάρει μεταγραφή στην ιταλική Φαλκονάρα (1998-99).
Το 1999 προκαλεί αίσθηση η επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή με τον οποίο κατακτά και τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του (το κύπελλο Ελλάδας του 2000 νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό της Πάτρας).
Το καλοκαίρι του 2000 φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού όπου μένει μέχρι το 2002. Επιστρέφει για μία σεζόν στην Ορεστιάδα και λίγο αργότερα πέρνει την απόφαση να πάει στην ΑΕΚ και μετά από ένα χρόνο να σταματήσει την ενεργό δράση. Πριν από τρία χρόνια επέστρεψε και πάλι στα γήπεδα για λογαριασμό του Μίλωνα τον οποίο βοήθησε να ανέβει στην Βόλεϊ Λιγκ.
Το περασμένο καλοκαίρι δέχεται πρόταση από τον Μίλωνα να ανανεώσει το συμβόλαιο του αλλά αποφασίζει να μοιράσει τη ζωή του μεταξύ Λήμνου και Αθήνας. Στη Λήμνο ίδρυσε και τον σύλλογο ΑΕ Λήμνου Sports Club. Μπορεί να μην έπαιζε επαγγελματικά, αφού είχε πατήσει τα 42, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει έτσι τη μεγάλη του αγάπη, το βόλεϊ, άθλημα που τίμησε όσο λίγοι! Παράλληλα με συνεργάτη τον Θανάση Πανούτσο είχε πλάνο για αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου μπιτς βόλεϊ στο ΣΕΦ.
Εκτός της χώρας μας έπαιξε σε Σίρα Φαλκονάρα (Ιταλία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Σεβίλλη (Ισπανία) και Σενουά (Ελβετία).
Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr