Home SPORTS NEWS Φαν… όπως πάντα (vid)

Φαν… όπως πάντα (vid)


Διαβάστε εδώ το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου: Μικροί απέναντι στον εχθρό…

Σε έναν πολύ καλό αγώνα, με πολλά γκολ και φάσεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» πλήρωσαν το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο στο οποίο ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτοι, ενώ από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την κακή μέρα της Λίβερπουλ, ωστόσο «καρδιοχτύπησαν» στο δεύτερο ημίχρονο.

Έκανε πάρτι η Μάντσεστερ…

Στο πρώτο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν το απόλυτο έλεγχο του αγώνα και εύλογα προηγήθηκαν στο σκορ με τον Φαν Πέρσι στο 19’. Από την άλλη πλευρά, οι «κόκκινοι»… δεν κατέβηκαν ποτέ στον αγώνα καθώς απείλησαν μόλις μία φορά σε 45΄την αντίπαλη εστία με ένα σουτ του Σουάρες, το οποίο μάλιστα ήταν απελπιστικά άστοχο.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν από το πρώτο λεπτό τον «αιώνιο» αντίπαλο και έφτασαν στο γκολ με τον συνήθη ύποπτο, τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 19’. Μετά από συρτή πάσα από τα αριστερά του Εβρά, ο Ολλανδός επιθετικός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανενόχλητος, καθώς Σκρτέλ και Άγγερ τον είχαν… χάσει, σημειώνοντας το 17ο τέρμα του την φετινή σεζόν.

Στο 26’, η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον απείλησε και πάλι με τον Φαν Πέρσι, αλλά αυτήν την φορά ο επιθετικός δεν βρήκε στόχο και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 33ο λεπτό, ο Άλλεν παραλίγο να καταδικάσει την ομάδα του με ολέθριο λάθος, καθώς γύρισε την μπάλα χωρίς να δει τον Γουέλμπεκ. Ο παίκτης της Γιουνάιτεντ έκανε το σουτ, αλλά ο Άγγερ έσωσε την ομάδα του βάζοντας την κόντρα.

Στο 36’, η Λίβερπουλ απείλησε για πρώτη φορά με τον Σουάρες αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ. Στο 45’, η Μάντσεστερ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0. Μετά από ασίστ του Ραφαέλ, ο Φαν Πέρσι προσπάθησε με τακουνάκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Σκρτελ έδιωξε πάνω στον Κακαβά. Ο Ιάπωνας προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Ρέινα απέκρουσε την τελευταία στιγμή.

Άργησαν να ξυπνήσουν οι «κόκκινοι»…

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουνάιτεντ συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο πρώτο και διπλασίασε τα τέρματα της στο 54’ με τον Πατρίς Εβρά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φαν Πέρσι, ο αμυντικός των γηπεδούχων πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά κάνοντας το 2-0.

Η Λίβερπουλ ωστόσο δεν παρέδωσε τα όπλα, πίεσε και μείωσε σε 2-1 τρία λεπτά αργότερα, με τον Στάριτζ να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Ο Τζέραρντ έκανε το σουτ από μακριά με τον Ντε Χέα να αποκρούει, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Στάριτζ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 64’, η Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στο 3-1, αλλά το σουτ του Κακαβά το εξουδετέρωσε με πολύ όμορφο τρόπο ο Ρέινα. Στη συνέχεια η Λίβερπουλ, ανέβασε κατακόρυφα τους ρυθμούς της και έκλεισε στα καρέ της την αντίπαλη ομάδα. Τα σουτ όμως του Τζόνσον (68’), Στάριτζ (70’), Μπορίνι (72’) δεν βρήκαν στόχο.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 85’, αλλά ο Στάριτζ δεν κατάφερε να γίνει ο ήρωας της Λίβερπουλ. Μετά από φάση διαρκείας με τον Σουάρες πρωταγωνιστή, η μπάλα κατέληξε στον Στάριτζ, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Το τέλος του αγώνα, βρήκε τους παίκτες της Μάντσεστερ να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με τους οπαδούς, ενώ από την άλλη πλευρά, οι «κόκκινοι» αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr