Home SPORTS NEWS «Πέταξε» το αήττητο του Ολυμπιακού!

«Πέταξε» το αήττητο του Ολυμπιακού!


Το σχόλιο του Μιχάλη Τσώχου ΕΔΩ

Το σχόλιο του Γιάννη Δάρα ΕΔΩ

Η ομάδα του Περιστερίου με κανονιές από Καραγκούνη – Δημούτσο άλωσε το Καραϊσκάκη (2-3) και τελείωσε το όνειρο για το αήττητο του Ολυμπιακού.

 Πριν καλά καλά προλάβει ο Μίτσελ να πάρει θέση στην σουίτα του Γ. Καραϊσκάκης ο Ατρόμητος φρόντισε να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην θέση του ματς για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Η ολιγωρία στην ερυθρόλευκη άμυνα και η εξαιρετική πάσα του Λαζαρίδη έβγαλε τον Μπρίτο να σουτάρει με τεχνικό πλασέ έξω από την περιοχή και να νικά τον Μέγιερι μόλις στο 1ο λεπτό. Ήταν το τρίτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός στην έδρα του εφέτος και οι …σημειώσεις για τον Μίτσελ άρχισαν νωρίς.

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός. Προοδευτικά άρχισε να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να πολιορκεί τα καρέ του Ράντμαν. Στο 9΄ο Μήτρογλου έκανε το γύρισμα και ο Τζεμπούρ από κοντά με διπλή προσπάθεια έφερε την αναμέτρηση στα ίσα. Ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα ο Νικοπολίδης στην επίθεση με συνεχή αλλαγή θέσεων. Δύο προσπάθειες από Τζεμπούρ και Μήτρογλου ξεσήκωσαν την εξέδρα περισσότερο και από τα γκολ. Ειδικά στην δεύτερη κατά σειρά (37′) ο Μήτρογλου με απίστευτη ντρίμπλα τρύπησε την άμυνα των φιλοξενούμενων και γύρισε στον Τζεμπούρ σε μία φάση καρμπόν του πρώτου γκολ, αλλά ο Νάστος πρόλαβε την τελευταία στιγμή. Η κατοχή της μπάλας έφτασε και στο 76-24% με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν στην ανατροπή με τη λήξη του πρώτου μέρους. Πέναλτι από τον σκόρερ (Μπρίτο) στον Μασάντο (43′), την ευθύνη ανέλαβε ο Αμπντούν, απέκρουσε αρχικά ο Ράντμαν με τον Αλγερινό να σκοράρει στο ριμπάουντ. Όπως με τα Γιάννενα, στο ντεμπόούτο του Νικοπολίδη, έτσι και απόψε οι δύο Αλγερινοί έβγαζαν τον γκριζομάλλη τεχνικό από την δύσκολη θέση με την καθοριστική συνδρομή του Μήτρογλου, ο οποίος ήταν πολύ καλός.

 Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο, με γκολ του Ατρόμητου και τι γκολ! Ο Θανάσης καραγκούνης συμπαρέσυρε στην προσπάθεια του τον Μανιάτη, σήκωσε το κεφάλι και επιχείρησε το σουτ από διαγώνια θέση, δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Μέγιερι, αλλά το Καραϊσκάκη δίχως δεύτερη σκέψη χειροκρότησε όρθιο την γκολάρα του πιτσιρικά που το όνομα του έπαιξε για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν καλός στο δημιουργικό κομμάτι ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλου να σπαταλά την καλύτερη φάση στο 68′, το έξυπνο πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

 Στην τελική ευθεία του ματς ο Νικοπολίδης (έχοντας ήδη βάλει τον Ιμπαγάσα) απέσυρε τον Μήτρογλου και έριξε στην μάχη τον Πάντελιτς και πάνω που όλοι ανέμεναν ανέβασμα του Ολυμπιακού και πίεση οι ερυθρόλευκοι την βρήκαν εκ νέου, αυτή τη φορά από τον καλύτερο παίκτη του αγώνα. Ο Δημούτσος με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μέγιερι στο 79΄για το 2-3!

 Με την ψυχολογία στα ύψη ο Ατρόμητος κλείδωσε το ματς πιο εύκολα απ΄ ότι περίμενε ο Αναστόπουλος, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν το σθένος να κάνουν την μεγάλη φάση μέχρι τη λήξη του ματς. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στους 51 βαθμούς χάνοντας το αήττητο από μία ομάδα που αγωνίστηκε όπως χρειαζόταν για να κάνει διπλό στο Καραϊσκάκη. Μόνο η Άρσεναλ στο Έμιρειτς και ο Ατρόμητος κατάφεραν εφέτος να σημειώσουν τρία γκολ στην άμυνα του Ολυμπιακού…

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης (77′ Μοντέστο), Μασάντο Γκρέκο (61′ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μήτρογλου (71′ Πάντελιτς).

Ατρόμητος: Ράντμαν, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Ουντότζι (68′ Καλλέργης), Καραγκούνης (77′ Φάμπιο), Γκαρσία (85′ Γκαρσία), Μπρίτο, Επστάιν, Καραμάνος, Δημούτσος.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr