Home SPORTS NEWS Πρεμιέρα της νέας μπάλας του Τσάμπιονς Λιγκ

Πρεμιέρα της νέας μπάλας του Τσάμπιονς Λιγκ


Ντεμπούτο στους δύο αποψινούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, κάνει η νέα μπάλα της διοργάνωσης, μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλη την νοκ άουτ φάση έως και τον τελικό του Λονδίνου.
Πρόκειται για μία νέα μπάλα εξαιρετικής αισθητικής ποιότητας με μοναδικό  γκελ όπως τονίστηκε στην επίσημη παρουσίαση της και σχεδιάστηκε από ομάδα ειδικών της Adidas η οποία με τον φετινό τελικό συμπληρώνει 20 συνεχόμενους όπου προσφέρει την μπάλα.

Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι φέτος θα χρησιμοποιηθεί σε όλη την φάση των νοκ άουτ αγώνων.
Εκτός από το σήμα του Τσάμπιονς Λιγκ και του τελικού, υπάρχουν στην μπάλα και δύο χρονολογίες. Η φετινή (2013) και εκείνη του 1963, χρονιά που είχε γίνει εκεί για πρώτη φορά ο τελικός (Μίλαν-Μπενφίκα 2-1) και ακολούθησαν εκείνοι του 1968 (Μάντσεστερ Γ-Μπενφίκα 4-1), του 1971 (αγιαξ-Παναθηναϊκός 2-0), του 1978 (Λίβερπουλ-Μπριζ 1-0), του 1992 (Μπαρτσελόνα-Σαμπντόρια 1-0) και του 2011 (Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γ 3-1).
Έτσι με τηνευκαιρία της συμπλήρωσης μισού αιώνα από τον πρώτο τελικό στον “Ναό” αποφασίστηκε να μπεί και το “1963” ενώ θα υπάρξει και μία ακόμη συλλεκτική στην οποία θα αναφέρονται και οι άλλες χρονολογίες με ειδική επισήμανση με όλους τους φιναλίστ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr