Home SPORTS NEWS Ραφαέλ Βαράν: Ο Μπόλονι τον πίστεψε, ο «εκλεκτός» τον επέλεξε! (videos)

Ραφαέλ Βαράν: Ο Μπόλονι τον πίστεψε, ο «εκλεκτός» τον επέλεξε! (videos)


Ένα αστέρι έλαμψε το βράδυ της Τετάρτης στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Όχι, δεν ήταν του Λιονέλ Μέσι ή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε καν αυτό του Ζοσέ Μουρίνιο. Ένας 19χρονος ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση στον πρώτο μεγάλο ημιτελικό του Copa del Rey μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα. Ο Ραφαέλ Βαράν ήρθε από τον πάγκο των Μαδριλένων για να καλύψει το κενό του Πέπε στο κέντρο της άμυνας της “Βασίλισσας” και ο νεαρός Γάλλος αμυντικός δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία που του πρόσφερε ο “εκλεκτός”. Η 30η Ιανουαρίου του 2013 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Βαράν αλλά και όλων των ποδοσφαιρόφιλων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν είτε από κοντά είτε από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες να “γεννιέται” ένα μεγάλο αστέρι.

Γεννημένος στις 25 Απριλίου 1993 στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, ο Βαράν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 7 ετών αγωνιζόμενος με τη φανέλα της τοπικής ομάδας, AS Hellemmes. Μετά από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2002, αποκτήθηκε από τη Λανς και στη συνέχεια πέρασε δύο σεζόν σε ειδικό προπονητικό κέντρο την ώρα που τα Σαββατοκύριακα αγωνιζόταν με τη νέα του ομάδα.

Την περίοδο 2008-9 ήταν μέλος της ομάδας Κ-16, η οποία κατέκτησε το Εθνικό Πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν “ανέβηκε” στην ομάδα Κ-19 της Λανς, παρά το γεγονός ότι ήταν δύο χρόνια μικρότερος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ένα χρόνο αργότερα, ο Βαράν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και αμέσως προήχθη στην δεύτερη ομάδα της Λανς, με την οποία συμμετείχε στο Ερασιτεχνικό Γαλλικό Πρωτάθλημα.

Τον Οκτώβριο ο Βαράν κλήθηκε από τον Ζαν Γκι Βαλέμ στην πρώτη ομάδα προκειμένου να προπονηθεί για την αναμέτρηση με την Μονπελιέ στις 6 Νοεμβρίου. Προπονήθηκε για μια ολόκληρη εβδομάδα και με τον βασικό κεντρικό αμυντικό, Αλαντίν Γιαχία, να είναι νοκ άουτ λόγω τραυματισμού, είδε το όνομά του στην αρχική ενδεκάδα. Αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά και η ομάδα του πήρε τη νίκη με 2-0. Τα σχόλια των συμπαικτών του αλλά και των ΜΜΕ ήταν εγκωμιαστικά.

Η επόμενη συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα της Λανς ήταν στην “βαριά” ήττα με 4-1 από την Μπρεστ, η οποία ήταν και η αιτία της απόλυσης του προπονητή. Ο ερχομός άλλου προπονητή, του Λάζλο Μπόλονι, πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ, δεν πτόησε τον Βαράν καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός έδειξε πως εμπιστεύεται το ταλέντο του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Τον Ιανουάριο του 2011 ήχησαν οι σειρήνες από ομάδες του εξωτερικού για τον Βαράν, όμως εκείνος έβαλε την υπογραφή του στην επέκταση του συμβολαίου του με τη Λανς για άλλα δύο χρόνια. Στις 8 Μαΐου πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο στην ισοπαλία (1-1) με την Καέν. Στο επόμενο ματς κόντρα στη Μονακό βρήκε και πάλι δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για τη Λανς, η οποία υποβιβάστηκε στη Ligue 2.

Στις 22 Ιουνίου του 2011 ο πρόεδρος της Λανς, Ζερβέ Καρτέλ, επιβεβαίωσε σε οπαδούς της ομάδας ότι ο Βαράν θα έφευγε για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης. «Θα αγωνιστεί στη Ρεάλ υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο», είπε χαρακτηριστικά ο Καρτέλ ενώ νωρίτερα ο Βαράν είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ισπανικής ομάδας και είχε συναντηθεί με τον συμπατριώτη του και σύμβουλο της “Βασίλισσας”, Ζινεντίν Ζιντάν. Η μεταγραφή του στους Μαδριλένους επισημοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου και ο Βαράν υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο.

Οι πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της Ρεάλ ήταν στο World Football Challenge του 2011 κόντρα στους Λος Άντζελες Γκάλαξι αλλά και στην Τσίβας Γουαδαλαχάρα. Το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Σανταντέρ ενώ λίγο αργότερα αγωνίστηκε και στο champions league στις αναμετρήσεις με Άγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε ως βασικός και σε ολόκληρο το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι όμως, χθες ήταν που ο Βαράν έδειξε στον ποδοσφαιρικό κόσμο το τι είναι ικανός να προσφέρει. Και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Εκπληκτική εμφάνιση αλλά και ένα γκολ. Και είναι μόλις η αρχή…

Η σωτήρια επέμβασή του μετά το λάθος του Καρβάλιο και το σουτ του Τσάβι…

Και το γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr