Home SPORTS NEWS Στη φυλακή για «στημένα» στη Κίνα

Στη φυλακή για «στημένα» στη Κίνα


Σκάνδαλο με «στημένους» αγώνες ταλανίζει και την Κίνα, με τη δικαιοσύνη να επιβάλλει στους εμπλεκόμενους ποινές φυλάκισης, αλλά και ισόβιους αποκλεισμούς στους εμπλεκόμενους… Η Σανγκάι Σενούα έχασε τον τίτλο του 2003!

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της κινέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ναν Γιονγκ, αλλά και ο Ξιέ Γιαλόνγκ, που ήταν πριν στην συγκεκριμένη θέση, θα εκτίσουν ποινές φυλάκισης 10,5 χρόνων ο καθένας. Επίσης, στον πρώτο επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 ευρώ και 30.000 ευρώ στον δεύτερο! Επίσης, αμφόεροι αποκλείστηκαν ισοβίως από την αθλητική δράση για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Συνολικά καταδικαστικές αποφάσεις από την δικαιοσύνη υπήρξαν για 58 φυσικά πρόσωπα… Ανάμεσά τους ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της κινέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιανγκ Γιμίν και ο άλλοτε διεθνής διαιτητής Λου Γιουν.

Οι παίκτες Σεν Σι, Κι Χονγκ, Γιανγκ Γιν και Λι Μινγκ, που είναι διεθνείς και καταδικάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο με ποινές ως εξαετούς φυλάκισης, τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Όπως είπαμε, από τη Σανγκάι Σενούα αφαιρέθηκε ο τίτλος του 2003, τιμωρήθηκε ακόμα με -έξι βαθμούς από την επόμενη σεζόν και πρόστιμο 500.000 ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr