Home SPORTS NEWS Συνάντηση FIFA και Ιντερπόλ για τα «στημένα»

Συνάντηση FIFA και Ιντερπόλ για τα «στημένα»


Διαβάστε ακόμα:

Έρευνα για 380 «ύποπτα» ματς

Στη φυλακή για «στημένα» στη Κίνα

“Μάχη κατά των στημένων αγώνων”

«Πλέον η αστυνομία ερευνά τα στημένα»
Η μάχη της FIFA κατά της μάστιγας των «στημένων» αγώνων συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της ιντερπόλ. Με τον διευθυντή ασφαλείας της FIFA Ραλφ Μουκ να τονίζει ότι πρέπει οι κυβερνήσεις όλων των χωρών οφείλουν να θεσπίσουν αυστηρούς νόμους για όσους… πιαστούν ότι θα προσπάθησαν να… χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα κάποιου αγώνα!

Να θυμίσουμε πως πριν από μερικές μέρες ο επικεφαλής της Europol, Rob Wainright, τόνισε πως διεξάγεται έρευνα για πολλούς αγώνες, παράγοντες, ποδοσφαιριστές και… εγκληματίες εμπλεκόμενοι σε αναμετρήσεις των προκριματικών του Μουντιάλ και του Τσάμπιονς Λιγκ!

Στο πλαίσιο αυτό οι ηγέτες της FIFA σε συνάντηση με εκπροσώπους της Ιντερπόλ, δεσμεύτηκαν για αυστηρότερους νόμους για την καταπολέμηση τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων!

Ο διευθυντής ασφάλειας της FIFA, Ραλφ Μουκ τόνισε ότι οι περισσότερες χώρες έχουν αυστηρότερη νομοθεσία κατά της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και ζήτησε από όσα κράτη δεν το έχουν κάνει αυτό, να το πράξουν…

«Οι τιμωρίες για παίκτες και διαιτητές θα είναι αυστηρές, αλλά υπάρχουν εγκληματίες που είναι ασύλληπτοι και δεν έχουν τιμωρηθεί, μετά και τις νέες αποκαλύψεις… Πρέπει να πείσουμε τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να θεσπίσουν νέους νόμους. Πολλές χώρες έχουν νόμους, μέσω των οποίων μπορούν να καταπολεμήσουν τη μάστιγα με τα “στημένα” παιχνίδια», είπε Muck.

Η FIFA εδώ και μήνες έχει ιδρύσει ειδικό τμήμα το οποίο ασχολείται μόνο μ’αυτό το φαινόμενο, και είχε μπει υπεύθυνος ασφαλείας ο Κρις Ίτον.

Πριν από μερικές μέρες πολύ αυστηρές ποινές επιβλήθηκαν στην Κίνα για παρόμοια υπόθεση. Φυσικά πρόσωπα καταδικάστηκαν και σε φυλάκιση, ενώ από την Σανγκάι Σενχούα…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr