Home SPORTS NEWS Το «καθάρισε» σε τρία λεπτά! (video)

Το «καθάρισε» σε τρία λεπτά! (video)


Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο του φετινό στόχο έφτασε απόψε ο ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να “καθαρίσει” τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον σκληροτράχυλο και εξαιρετικά στημένο Λεβαδειακό και με τα γκολ των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη πήρε τη νίκη με 2-0 μπροστά στους οπαδούς του, οι οποίοι από το πρώτο λεπτό ζητούσαν από τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη να φέρουν την κούπα στην Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Τούμπας κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση στην εστία των Βοιωτών. Μοναδική αξιοσημείωτη περίπτωση στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Γιώργου Δώνη το εξαιρετικό σουτ από τον Καμαρά στο 23′ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.

Ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των 45 λεπτών οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να παγώσουν την εξέδρα όταν ο Ροτζέριο Μάρτινς “τρύπωσε” στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ιτάνζ.

Στην επανάληψη ο “Δικέφαλος” μπήκε φουριόζος και ήταν φανερή η διάθεση των παικτών του Δώνη να ασκήσουν πίεση στην άμυνα του Λεβαδειακού. Και επειδή η υπομονή είναι αρετή, το γκολ για τους “ασπρόμαυρους” ήρθε στο 57′ όταν μετά από κόντρες στην περιοχή των Βοιωτών η μπάλα έφτασε στον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την επίτευξη του γκολ, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Λόρενς ύψωσε την μπάλα στον Καμαρά, εκείνος την έστρωσε με τον ώμο στον Σαλπιγγίδη και ο Έλληνας επιθετικός “έγραψε” από κοντά το 2-0.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τελικό σκορ 2-0, στις 6 Μαρτίου η ρεβάνς στη Λιβαδειά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίντελφέλντ, Κατσουράνης, Γκαρσία (65’ Κάτσε), Λάζαρ, Καμαρά, Λόρενς (90’ Κωνσταντινίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Πέλκας, Ρομπέρ, Κουμάλο, Κίτσιου

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Χοσέμι, Μαχαίρας, Κόρμπος (64’ Ζησόπουλος), Ροτζέριο (73’ Καγιεχόν), Βασιλείου, Μπουμάλ (64’ Πόι), Νικολακάκης, Λισγάρας, Μεντί, Ρομέου

Στον πάγκο: Τσιντώντας, Μουλόπουλος, Μίλιεβιτς, Γεωργίου

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr