Home SPORTS NEWS «Game over» στο διαδικτυακό στοίχημα

«Game over» στο διαδικτυακό στοίχημα

http://www.astra.com.cy/images/online-gambling_copy.jpg


Λήγει την Παρασκευή 15/2 η προθεσμία που δόθηκε στους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών για να εφαρμόσουν την φραγή στις παράνομες ιστοσελίδες στοιχημάτων.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ανδρέας Μωυσέως, δήλωσε ότι από την Παρασκευή όλοι οι παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών υποχρεούνται βάσει του περί στοιχημάτων νόμου να εφαρμόσουν φραγή σε όλες τις ιστοσελίδες που διενεργούν στοίχημα. Εξήγησε πως όλοι οι παροχείς ανταποκρίθηκαν και συνεργάστηκαν με την αρχή για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της φραγής, σε ιστοσελίδες που αφορούν στοιχηματικές δραστηριότητες, από αύριο δεν θα είναι προσβάσιμες από κανένα δίκτυο παροχής που βρίσκεται στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11/7/2012, η Βουλή ψήφισε τροποποιητικό νομοσχέδιο που αφορούσε τον νόμο περί ρύθμιση των στοιχημάτων, το οποίο συμπεριελάμβανε τη σύσταση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Σύμφωνα με την νομοθεσία η «φραγή» εξυπακούει σύστημα που εγκαθίσταται από τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου με το οποίο εμποδίζεται η δρομολόγηση και μεταφορά κίνησης από τον τερματικό εξοπλισμό του χρήστη διαδικτύου προς συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Σε περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας, προνοείται πρόστιμο μέχρι 30.000 ευρώ.

πηγή: sigmalive.com