Home SPORTS NEWS «Βασίλισσα» στο …Τσακίρ κέφι! (video)

«Βασίλισσα» στο …Τσακίρ κέφι! (video)


Η Ρεάλ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στο Ολντ Τράφορντ (1-2) όταν η Γιουνάιτεντ έμεινε άδικα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νάνι. Έντονες οι διαμαρτυρίες των Άγγλων.

Επικό ματς, πρόκριση Ρεάλ με γκολάρα Μόντριτς και ένας Τούρκος διαιτητής που έστρωσε τον δρόμο στους Μαδριλένους με την επιεικώς τραβηγμένη αποβολή του Νάνι. Αυτά τα στοιχεία συνέθεσαν την εικόνα της ματσάρας στο ολντ Τράφορντ (1-2) που βρήκε τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να περικυκλώνουν τον Κιουνέιτ Τσακίρ σε μία σκηνή που θύμισε Ντρογκμπά και τις δικές του άγριες διαμαρτυρίες στον Νορβηγό διαιτητή, Όβρεμπο μερικά χρόνια πίσω.

 Με 4-2-3-1 άρχισαν οι δύο ομάδες. Παραχώρησε χώρο η Γιουνάιτεντ με τον Σερ Άλεξ να επιλέγει μια πιο συντηρητική τακτική στο ματς. Πίεζε πολύ στο μισό γήπεδο. Σε αυτόν τον χορό αναγκαστικά πιάστηκε αγκαζέ και ο Μουρίνιο και μαζί …χόρεψε όλη η Ρεάλ. Έψαξε τους διαδρόμους προς την εστία του Ντε Χέα αλλά με εξαίρεση δύο-τρεις περιπτώσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζονται κλασσικές ευυκαιρίες, δεν κατάφερε να πατήσει περιοχή. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ είχε την μεγάλη φάση δις. Πρώτα με την κεφαλιά του Βίντιτς στο δοκάρι ακριβώς με την συμπλήρωση 20 λεπτών. Πάλι από κόρνερ, ακριβώς στο ίδιο λεπτό με το γκολ του Γουέλμπεκ στην Μαδρίτη. Έπειτα ήταν η σειρά Φαν Πέρσι και Γουέλμπεκ να απειλήσουν με διπλή φάση ο Λόπεθ αρνήθηκε ισάριθμες φορές το γκολ. Σε γενικές γραμμές κυριάρχησε η τακτική. Χαρακτηριστικό το τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους όταν η Ρεάλ γύριζε την μπάλα δίχως να έχει διάθεση (ή την ικανότητα) να την προωθήσει στα καρέ της Γιουνάιτεντ.

 Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η τακτική του Σερ Άλεξ απέδωσε καρπούς. Η Γιουνάιτεντ που μέχρι εκείνη την στιγμή πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, άνοιξε το σκορ στο 48′ με …ισπανική βοήθεια. Ο Σέρχιο Ράμος που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκανε καλό ματς μπερδεύτηκε από το γύρισμα του Νάνι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Καθοριστική η επαφή του Γουέλμπεκξ με την μπάλα με την κίνησή του να μπερδεύει τον Ράμος.

 Σε θέση οδηγού η Γιουνάιτεντ με την Ρεάλ να είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει, χωρίς αντίδοτο μέχρι την φάση που άλλαξε τα δεδομένα. Ο Νάνι στο 57′ κάνει κάτι που μοιάζει με ποδόσφαιρο-καράτε και ξαπλώνει τον Αρμπελόα στο έδαφος. Απευθείας κόκκινη δείχνει ο Τούρκος διαιτητής και ο Σερ Άλεξ αρχίζει να κατεβαίνει σκαλοπάτια ουρλιάζοντας. Αν μη τι άλλο η αντίδραση του Σκωτσέζου έχριζε τριπλό και τετραπλό ριπλέι και ξανά αργή κίνηση. Σε αυτήν ναι μεν φαίνεται ότι το μαρκάρισμα είναι σκληρό, αλλά παράλληλα είναι ξεκάθαρο ότι σηκώνει μέχρι κίτρινη κάρτα. Ξεκάθαρα δεν «σηκώνει κόκκινη». Ο Νάνι έχει στην πλάτη του τον Αρμπελόα, συνεπώς δεν έχει την παραμικρή οπτική επαφή κι πρόθεση να βρει τον παίκτη της Ρεάλ.

 Τούρκος τα έκανε θάλασσα, το ίδιο και η άμυνα της Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο έριξε στο ματς τον Μόντριτς άμεσα και αυτός έστειλε συστημένο στα δίχτυα του Ντε Χέα τον θεμέλιο λίθο της ανατροπής στο 66′. Καταπληκτικό γκολ με την άμυνα των Άγγλων να πελαγοδρομεί για ένα πεντάλεπτο πίσω, σαφώς προιόν του εκνευρισμού της άδικης κάρτας, αλλά και της αλλαγής στις αριθμητικές ισορροπίες. Όπως και να χει η ποιότητα της Ρεάλ είχε αναδυθεί στην επιφάνεια του παιχνιδιού.

 Από την σέντρα του Ιγκουαίν ο πρώην Κριστιάνο, στον οποίο οι οπαδοί ζήτησαν να μην βάλει γκολ, χτύπησε με προβολή για το 1-2 (69′). Σε ένα τρίλεπτο η Ρεάλ άλλαζε τα δεδομένα και στρογγυλοκάθισε στον θρόνο της με …δανεικό στέμμα made in turkey.

 Ο Μουρίνιο άρχισε να ρίχνει προοδευτικά στο ματς ότι επιθετικό όπλο είχε στην φαρέτρα του (Ρούνει 73′, Γιάνγκ 81′, Βαλέντσια 88′). Η συνέχεια ήταν καταιγιστική με τους δύο τερματοφύλακες, προεξέχοντος του Λόπεθ, να πραγματοποιούν εκπληκτικές επεμβάσεις. Η κεφαλιά του Κάρικ και η διπλή φάση με Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι αναμφισβήτητα είναι χάιλάιτς καριέρας για τον άνθρωπο που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κασίγιας. Αν η Γιουνάιτεντ σκόραρε στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο Λόπεθ είχε την τελευταία κουβέντα λέγοντας όχι στην επική προσπάθεια των Άγγλων με δέκα παίκτες.

 Η Ρεάλ σε μία μαγική εβδομάδα νικά δύο φορές την μισητή της αντίπαλο και παίρνει μια πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς που όχι άδικα χαρακτηρίστηκε πρόωρος τελικός…

MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ (87′ Βαλένσια), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (73′ Ρούνεϊ), Νανί, Γκιγκς, Γουέλμπεκ (81′ Άσλεϊ Γιάνγκ), Φαν Πέρσι.

ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα (59′ Μόντριτς), Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ (71′ Πέπε), Ντι Μαρία (45’+1 Κακά), Κρ. Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

Κόκκινη: 57′ Νανί

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr