Home SPORTS NEWS «Κόκκινη κάρτα» της Λε Πεν στον Μπενζεμά

«Κόκκινη κάρτα» της Λε Πεν στον Μπενζεμά


Θέμα έχει προκύψει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας με τον Καρίμ Μπενζεμά, καθώς το ακροδεξιό γαλλικό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, κατηγόρησε τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης πως αμαυρώνει τους «πετεινούς», αφού δεν τραγουδά τον εθνικό ύμνο!

Ο Καρίμ Μπενζεμά μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMC» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας. Αναφέρθηκε και στο γεγονός πως δεν τραγουδά τον εθνικό ύμνο («La Marseillaise»). Δήλωσε πάντως πως αισθάνεται περήφανος που αγωνίζεται με την εθνική Γαλλίας. Μόνο που το ακροδεξιό γαλλικό κόμμα αντέδρασε, με δηώσεις του υπεύθυνου του αθλητικού τομέα του «Εθνικού Μετώπου», Ερίκ Ντομάρ.

Ο Γάλλος επιθετικός της «βασίλισσας» υπογράμμισε: «Αγαπάω την εθνική ομάδα. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κανείς να το αμφισβητεί αυτό. Είναι όνειρο να αγωνίζεσαι για τη Γαλλία, αλλά κανείς δεν μπορεί να με αναγκάσει να τραγουδήσω. Δεν βλέπω το πρόβλημα. Ούτε ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο. Ο Μισέλ Πλατινί το έκανε; Υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο που δεν τραγουδούν. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι είμαστε ενωμένοι».

Ακολούθως ο Ντομέρ με δήλωσή του στο επίσημο site του κόμματός του ανέφερε: «Το “Εθνικό Μέτωπο” καταδικάζει την προσβλητική συμπεριφορά που ακόμα μία φορά αμαυρώνει την εικόνα της γαλλικής εθνικής ομάδας, μετά το φιάσκο της εξέγερσης της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και τις υπερβολές ορισμένων παικτών στο Euro 2012».
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ντομάρ αποκάλεσε τον παίκτη «ποδοσφαιρικό μισθοφόρο, ο οποίος εισπράττει 1.484 την ώρα»!
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και στην Αλγερία, χώρα από την οποία ο Καρίμ Μπενζεμά έχει ρίζες…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr