Home SPORTS NEWS «Μολυσματικός ιός ο ρατσισμός» (video+photos)

«Μολυσματικός ιός ο ρατσισμός» (video+photos)


Ως την πιο επικίνδυνη ασθένεια της εποχής μας χαρακτήρισε ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ τον ρατσισμό. Ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης την οποία διοργάνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, και ο ίδιος, ο οποίος έχει πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο παρελθόν, μίλησε για τα φαινόμενα που παρατηρούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και για το τι οφείλουν να κάνουν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του.
«Κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε στο έτος 2013 και ο ρατσισμός είναι ακόμα ανάμεσά μας, είναι ακόμα πρόβλημα. Δεν είναι απλά ένα θέμα για το κανάλι ιστορίας ή κάτι το οποίο ανήκει στο παρελθόν ή κάτι που συμβαίνει σε άλλες χώρες. Ο ρατσισμός είναι πραγματικός. Υπάρχει εδώ και τώρα.
Δεν υπάρχει εμβόλιο για να τον πολεμήσουμε και αντιβιοτικά να πάρουμε. Είναι ένας επικίνδυνος και μολυσματικός ιός, ο οποίος δυναμώνει με την αδιαφορία και την αδράνεια. Όταν αγωνιζόμουν με τη Γκάνα έμαθα πώς να αντιμετωπίζω την ελονοσία. Τα εμβόλια δεν είναι αρκετά. Πρέπει επίσης να “στεγνώσεις” τις περιοχές οι οποίες έχουν μολυνθεί όταν οι φορείς του ιού πολλαπλασιάζονται. Νομίζω ότι ο ρατσισμός και η ελονοσία έχουν πολλά κοινά.
Τα γήπεδα είναι χώροι όπου πολλοί άνθρωποι διαφορετικού χρώματος μπορούν να υποστηρίξουν τις ομάδες τους. Όμως εκεί οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν από τον ιό του ρατσισμού.
Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπως πολλοί ακόμα χώροι, είναι γεμάτα από νέους ανθρώπους. Αν δεν το πολεμήσουμε αυτό πολλοί από αυτούς που σήμερα είναι υγιείς είναι πιθανό να μολυνθούν με την πιο επικίνδυνη ασθένεια της εποχής μας.
Πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού όπως εγώ και οι συμπαίκτες μου, καλλιτέχνες και μουσικοί, όλοι έχουμε μοναδική ευκαιρία και ευθύνη να ακουστούμε. Έχουμε την ευχέρεια να φτάσουμε σε σημεία που ο πολιτικός λόγος δεν έχει φτάσει ποτέ. Η ιστορία μας δείχνει πόσο σημαντική μπορεί να γίνει η προσφορά διάσημων αθλητών. Μπορώ να πω πως το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει το ίδιο χρώμα με εμένα, έχει να κάνει όχι μόνο με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αλλά και με τον Μοχάμεντ Άλι».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr