Home SPORTS NEWS Ποδοσφαιρική μαγεία στο «Θέατρο των Ονείρων» (vid)

Ποδοσφαιρική μαγεία στο «Θέατρο των Ονείρων» (vid)


Διαβάστε ακόμα: «Μάχη» στη Βεστφαλία
Η δήλωση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τα λέει όλαί: «Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι μεγαλύτερο από αυτό». Και όταν το ακούς αυτό από έναν προπονητή του οποίου το… κοντέρ έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα στα μεγάλα ματς τότε καταλαβαίνεις τι ακριβώς πρόκειται να παρακολουθήσεις από τον καναπέ σου απόψε το βράδυ στις 21:45. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται στην αρένα του “Ολντ Τράφορντ” στο σπουδαιότερο χωρίς καμία αμφιβολία ματς της φάσης των “16” του champions league και στο τέλος… θα μείνει μόνο ένας.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” έχουν μετατρέψει σε παράσταση για έναν ρόλο την κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποτελεί όπως κάθε χρόνο βασικό στόχο για την ομάδα του Φέργκιουσον και σίγουρα ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από τόσο νωρίς για τα δικά της δεδομένα θα αποτελέσει αποτυχία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σκωτσέζος τεχνικός εξακολουθεί να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Φιλ Τζόουνς και του Πολ Σκόολυς την ώρα που ο Ράιαν Γκιγκς περιμένει πως και πως να… χιλιάσει τους αγώνες στην μεγάλη του καριέρα καθώς την Κυριακή έμεινε στον “πάγο” στην αναμέτρηση με τη Νόρτις.

«Η Ρεάλ είχε δύο φανταστικά ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο μεγάλο από αυτό το ματς. Δύο μεγάλες ομάδες με σπουδαία ιστορία. Θα είναι ένας απίστευτος αγώνας. Η Ρεάλ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη στις αντεπιθέσεις. Το απέδειξαν την περασμένη εβδομάδα στο Καμπ Νου. Πρέπει να βρούμε τρόπο να το σταματήσουμε αυτό. Ο Γκιγκς θα αγωνιστεί είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή και σίγουρα η εμπειρία του από μεγάλα ματς θα είναι σημαντική. Όπως και να προετοιμαστείς για ένα σημαντικό ματς θα πρέπει να σεβαστείς τις δυνάμεις του αντιπάλου σου. Αυτό το κάνουμε με κάθε ομάδα που αγωνιζόμαστε. Έχουμε μεγάλη εμπειρία και ξέρουμε τις δυνατότητές μας κι έτσι θα πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτές. Θα μπουν γκολ και από τις δύο ομάδες. Εμείς θα πρέπει να πετύχουμε περισσότερα από ένα για να προκριθούμε. Η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι ο Ρονάλντο. Θα μας προκαλέσεις προβλήματα τα οποία θα πρέπει να περιορίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Η εμπειρία του Ράφαελ από το μαρκάρισμα στον Ρονάλντο στο πρώτο ματς θα βοηθήσει. Όμως δεν πρέπει να φοβόμαστε τις μπορεί να μας κάνει ο Ρονάλντο αλλά το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Φέργκιουσον.

Με σπασμένα τα φρένα και την ψυχολογία στα ύψη από τις δύο σερί επιβλητικές νίκες επί της Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ ταξίδεψε στο Μάντσεστερ με μοναδικό στόχο φυσικά τη νίκη – πρόκριση που θα της δώσει το εισιτήριο για τους “8” της διοργάνωσης. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θέλει να σκέφτεται τον αποκλεισμό καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα χαλάσει το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή στη “Βασίλισσα” και θα επαναφέρει την γκρίνια για την απώλεια ενός ακόμα στόχου μετά από αυτόν του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία ‘Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος ακολούθησε πάντως την αποστολή της “Βασίλισσας” για ψυχολογικούς λόγους ενώ ο Τσάμπι Αλόνσο αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις.

«Περιμένω τη Γιουνάιτεντ να είναι αρκετά αμυντική όταν θα έχουμε την μπάλα και θα επιτίθενται δυνατά όταν την έχουν οι παίκτες της. Ήρθαμε εδώ μετά από δύο σημαντικές νίκες αλλά και να ερχόμασταν μετά από δύο ήττες δεν θα άλλαζε τα πράγματα. Ο Σερ Άλεξ είναι μοναδικός και αξίζει τον σεβασμό όλων. Οι ομάδες μου έχουν παίξει στο Όλντ Τράφορντ πολλές φορές κι έτσι δεν νοιάζομαι για τα ρεκόρ. Γνωρίζω πολύ καλά το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό λέω ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν», τόνισε ο Μουρίνιο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Φαν Πέρσι και Ράφαελ για τη Γιουνάιτεντ και Αλόνσο και Ράμος για τη Ρεάλ στο όριο τρων καρτών.

Ελαφρώς υπέρ της Ρεάλ η παράδοση στους αγώνες με την Γιουνάιτεντ καθώς οι Ισπανοί μετρούν τρεις νίκες έναντι δύο των Άγγλων ενώ τέσσερα ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή. 18-15 τα γκολ για τους “μερένχες”.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr