Home SPORTS NEWS Πρόταση «μαμούθ» από Άραβες για Άρσεναλ

Πρόταση «μαμούθ» από Άραβες για Άρσεναλ


Ενδιαφέρον για την αγορά την Άρσεναλ από εταιρία που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ αποκάλυψε ο αγγλικός Τύπος, με τη «Sunday Telegraph» να αναφέρει πως τις επόμενες μέρες θα γίνει και πρόταση «μαμούθ» 1,5 δις. λιρών.

Όπως αναφέραν η «Daily Telegraph» και η «Sun» μιλάμε για τη μεγαλύτερη προσφορά στον κόσμο για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Βλέπετε, είναι σχεδόν διπλάσια από τα 800 εκατ. λίρες που έδωσε η οικογένεια Γκλέιζερ για να πάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από μερικά χρόνια.

Να αναφέρουμε πως μεγαλομέτοχος των «κανονιέρηδων» είναι ο Σταν Κρουμπκε, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει πως δεν προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές του.

Επίσης, η Αρσεναλ σχολιάζοντας αυτά τα δημοσιεύματα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση εξαγοράς του συλλόγου και επανέλαβε ότι ο μεγαλομέτοχος Σταν Κρουμπκε, δεν έχει πρόθεση να παραχωρήσει το μερίδιο του.

Βέβαια οι «Λονδρέζοι» έχουν και άλλους μετόχους και δεν αποκλείεται οι Άραβες να μπουν αρχικά με μικρότερο ποσοστό και ακολούθως να αυξήσουν τις μετοχές τους!

Με βάση το σχέδιο των Αράβων, θέλουν πρώτα από όλα μ’ αυτά τα χρήματα να αποπληρωθεί το χρέος των 250 εκατ. λιρών που έχει η Άρσεναλ και ακολούθως να πεισθεί να αφήσει το ποσοστό του ο μεγαλομέτοχος των «κανονιέρηδες», Σταν Κρουμπκε.

Ο δεύτερος μέτοχος του συλλόγου, είναι ο Αλισερ Ουσμάνοφ ο οποίος κατέχει το 29,96%των μετοχών, με την εταιρία που θέλει να επενδύσει στην Άρσεναν να στοχεύει να πάρει και το συγκεκριμένο ποσοστό!

Να σημειώσουμε επίσης, ότι οι νέοι επενδυτές αφήνουν να εννοηθεί πως εκτιμούν τον Αρσέν Βενγκέρ και σκέπτονται να του προτείνουν νέο συμβόλαιο.

Όμιλοι από το Κατάρ και τα ΗΑΕ έχουν επενδύσει και σε άλλες ομάδες της Αγγλίας και της Ευρώπης, με την UEFA να προσπαθεί να τηρούνται και οι κανόνες του Financial Fair Play… Από την άλλη, αυτή η περίοδο είναι πρόσφορη για να επενδύσει κάποιος στην Άρσεναλ, μιας και ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος από την πορεία του συλλόγου, μόνο που οι «κανονιέρηδες» έχουν και πολλές ανοίγματα…

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr