Home SPORTS NEWS Τα έκανε 40 με τριάρα!

Τα έκανε 40 με τριάρα!


Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-0 απέναντι στην ΑΕΚ και πιστοποίησε και μαθηματικά την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος, ανήμερα των 88ων γενεθλίων του συλλόγου.

Οδόντα οκτώ ετών πια κι όμως η δίψα του για να κατακτά τίτλους είναι ακόμα εφηβική. Η …τούρτα τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στο Γ. Καραϊσκάκης και με προσμονή μικρού παιδιού οι ερυθρόλευκοι έσβησαν 88 κεράκια, δίνοντας ως δώρο στον κόσμο τους το 40ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Η ΑΕΚ έπαιξε καλά μέχρι το 60′ όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους πρωταθλητές μέχρι το τέλος. Το 3-0 ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων καταδεικνύοντας την μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς περιμένοντας την ΑΕΚ. Ο Μίτσελ γνώριζε ότι η δημιουργία δεν είναι το δυνατό κομμάτι του δικεφάλου. Η τακτική του έπιασε τόπο στο 14′. Από μία κλεμμένη μπάλα οι ερυθρόλευκοι βγήκαν μπροστά ο Βλαχοδήμος σέντραρε ο Τζεμπούρ πάσαρε με κεφαλιά και ο Αβράαμ με δύσκολη προβολή άνοιξε τον δρόμο της νίκης. Δενν άλλαξαν τακτική οι πρωταθλητές. Στο περίμενε…

Η ΑΕΚ εκ των πραγμάτων ήταν δύσκολο να δημιουργήσει. Ο Φούντα έκανε το πρώτο σουτ της αναμέτρησης στο 10′ και είχε την καλύτερη στιγμή σε αντεπίθεση πιάνοντας μονοκόματο σουτ στην μετά την εκπληκτική 40άρα μπαλιά του Ρίκα (35′).

Δεν μπόρεσε να συνεχίσει ο Γκρέκο λόγω τραυματισμού και στο 38′ ο Μίτσελ υποχρεώθηκε να ρίξει στο ματς στον Μασάντο. Προσπάθησαν να χτυπήσουν από τα άκρα οι ερυθρόλευκοι για το δεύτερο γκολ, αλλά τα ατού ήταν στενά μαρκαρισμένα. Η καλύτερη φάση για το 2-0 ανήκε στον Μανωλά, ο οποίος γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ. Αν την άφηνε στον Τζεμπούρ πολύ πιθανόν ο Ολυμπιακός να πήγαινε με διαφορά δύο τερμάτων στα αποδυτήρια (40′). Λιγοστές φάσεις, χαμηλό τέμπο και αμυντική τακτική (κυρίως από την ΑΕΚ) συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βγάλει πολλές κόντρα επιθέσεις. Η ομάδα του Λίνεν με εξαίρεση την φάση του γκολ άντεξε την πίεση.

Ίδιο τέμπο στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ να προσέχει περισσότερο το ανασταλτικό κομμάτι. Είχε καταφέρει να κλειδώσει για πολύ ώρα τους ερυθρόλευκους ο Λινεν. Μάλιστα, πριν αρχίσει το κόκκινο πάρτι η Ένωση είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Κορδέρο μόνος του απέναντι στον Μέγειρι πλάσαρε άστοχα (50′). Αν δεν δαγκώσεις τον Ολυμπιακό όταν έχεις την ευκαιρία, μοιάζει σχεδόν νομοτελειακό ότι θα φύγεις από το γήπεδο λαβωμένος.

Ο Αβράαμ ακόνιζε την …μασέλα του. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού κινήθηκε ως φορ και από την ωραία σέντρα του Χολέμπας «κάρφωσε» την Ένωση για δεύτερη φορά στο ματς (56′). Το Καραϊσκάκη, που ζητούσε επίμονα πολλά γκολ, πήρε εκ νέου φωτιά.

Η …αποζημίωση ήρθε στο 61′ με τον Τζεμπούρ να κινείται άψογα στον χώρο από την μπαλιά του Βλαχοδήμου και να γυρίζει στον Αμπντούν για το 3-0. Αυτό ήταν. Και νίκη και πολλά γκολ.

Οι πρωταθλητές δεν σταμάτησαν να αναζητούν και το τέταρτο γκολ. Το πέτυχε ο Φουστέρ αλλά ο βοηθός είχε διαφορετική άποψη. Στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι ισπανός την ώρα της μπαλιάς του Χολέμαπς βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό της ΑΕΚ. Το τέρμα κακώς δεν μέτρησε. Με ευκαιρία έκλεισε το ματς όταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανιάτης ζύγισε το σουτ αλλά η μπάλα προσέκρουσε στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού. Ο Ιμπαγάσα, ο οποίος άντεξε μόλις 9 λεπτά στο γήπεδο δεν μπόρεσε να χαρεί όπως θα ήθελε την φιέστα. Αντικαταστάθηκε από τον Φουστέρ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους πρωαθλητές να πανηγυρίζουν τον τίτλο μαζί με τον κόσμο τους με τα καθιερωμένα «όλε» να δονούν τον ουρανό του Φαλήρου.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Γκρέκο (38′ Μασάντο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (65′ Ιμπαγάσα, 74′ Φουστέρ), Τζιμπούρ.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Κατίδης, Φέτσης (69′ Τσίτας), Κορδέρο (90′ Αναστασόπουλος), Ρίκκα, Γκερέιρο, Φούντας (76′ Ανάκογλου).

Γκολ: 13′, 57′ Α. Παπαδόπουλος, 62′ Αμπντούν

Κίτρινες: 58′ Παπάζογλου / 49′ Κορδέρο, 78′ Μπουγαΐδης

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr