Home SPORTS NEWS Η Παρί «σταμάτησε» τον Ερνέστο (video)

Η Παρί «σταμάτησε» τον Ερνέστο (video)


Η Παρί Σεν Ζερμέν ύψωσε ένα τεράτιο Stop στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τις «νυχτερίδες» με το 1-1. Καρδιοχτύπησαν οι Παριζιάνοι, προδόθηκε από την άμυνά της η Βαλένθια.

Συγκλονιστική προσπάθεια έκανε η Βαλένθια στο Παρίσι. Δεν έφτασε. Η ήττα στο Μεστάγια έστειλε την Παρί στους “8” της διοργάνωσης. Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν και ο Λαβέτσι απάντησε, υπογράφοντας το τελικό σκορ. Ένα γκολ που η άμυνα των Ισπανών επιβεβαίωσε τις …παιδικές ασθένειες. Πίεσε στο τέλος η ομάδα του Βαλβέρδε, όμως η Παρί διαχειρίστηκε άψογα το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.

Προσπάθησε να επιβάλλει ρυθμό η Βαλένθια στο πρώτο μέρος. Όσο κι αν το κυνήγησαν οι νυχτερίδες απέτυχαν να κάνουν την μεγάλη φάση. Οι αμυντικοί της Παρί ήταν πάντοτε ένα κλικ μπροστά πατώντας πάνω στο 2-1 του πρώτου αγώνα.

Αναλογικά με το διακύβευμα, το ματς κύλησε σε χαμηλό τέμπο στα πρώτα 45 λεπτά. Κυριάρχησε η θέληση των παριζιάνων να ελέγξουν τον ρυθμό και να μην αφήσουν το ματς να ανοίξει. Είχαν τους λόγους τους, μαζί με το σοβαρό προβάδισμα του πρώτου αγώνα.

Πιο πολλές τελικές η Βαλένθια (6) με τους Γάλλους να απειλούν 4 φορές. Το ταμείο λέει ότι η Βαλένθια είχε χάσει ένα ημίχρονο στην ανηφόρα που είχε να ανέβει στο Παρίσι.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος με το γκολ του Ζόνας (55′). Η Βαλένθια κατάφερνε το πρώτο καίριο πλήγμα στην Παρί, ικανό να αγχώσει την έδρα.

 Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε απειληθεί από τους γηπεδούχους, όμως μία φάση ήταν αρκετή για να ξεδιπλώσουν οι «νυχτερίδες» τις αμυντικές ανορθογραφίες μαζεμένες στο γκολ της ισοφάρισης.

Ο Γκαμεϊρό από λάθος στον χώρο του κέντρου διένυσε 30 μέτρα με την μπάλα στα πόδια πήρε τις κόντρες από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και έδωσε στον Λαβέτσι ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του (66′).

Το 1-1 άλλαζε μόνο το κομμάτι ψυχολογία. Οι φιλοξενούμενοι κυνηγούσαν το δεύτερο γκολ για την παράταση. Μέχρι το τέλος η Παρί διαχειρίστηκε με περίσσεια σιγουριά το ματς. Η Βαλένθια δεν κατάφερε να φτιάξει την μεγάλη φάση. Με αρκετή δόση άγχους οι Παριζιάνοι σφράγισαν το εισιτήριο για τους “8” σε συνδυασμό με 2-1 του Μεστάγια.

ΠΑΡΙ Σεν Ζερμέν: Σίριγκου, Ζαλέ (27′ Φαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Αλέξ, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα (58′ Γκαμεϊρό), Ματουιντί, Σαντόμ, Παστόρε, Λούκας Μόουρα (83′ Σακό), Λαβέτσι.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουάιτα, Μπαραγκάν, Ματιέ, Βίκτορ Ρουίθ, Αλί Σισοκό, Παρέχο, Αλμπέλδα (46′ Μπανέγα), Τίνο Κόστα, Φεγκουλί (63′ Πιάτι), Ζόνας (76′ Νέλσον Βαλντές), Σολδάδο.


Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr