Home SPORTS NEWS Πρόβα φιέστας με …τεσσάρα!

Πρόβα φιέστας με …τεσσάρα!


Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο Γεντί Κουλέ και πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του το Ηράκλειο με 4-0.

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός πέρασε με θρίαμβο (4-0) από την έδρα του ΟΦΗ και προβάρει το 40ο στέμμα! Δύο γκολ ο Τζεμπούρ, από ένα Βλαχοδήμος, Παπάζογλου.

Ολοκληρωτική επικράτηση του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο και εκκωφαντική νίκη επί του ΟΦΗ με 4-0, στην καλύτερη εμφάνιση των ερυθρόλευκων στην εποχή Μίτσελ, με τον Ισπανό να πετυχαίνει την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τη μεγαλύτερη σε σκορ νίκη της ιστορίας των αγώνων τους με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και έκαναν την καλύτερη πρόβα για την πρώτη φιέστα, την επόμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ.

Τώρα περιμένουν τους αυριανούς αγώνες και αν ο ΠΑΟΚ δε νικήσει τον Πανιώνιο και ο Αστέρας τον ΠΑΣ, τότε ο Ολυμπιακός κατακτά τον τίτλο και μαθηματικά από την 24η αγωνιστική. Αλλιώς θα έχει την ευκαιρία για την πρώτη φιέστα, στις 10 Μαρτίου εναντίον της ΑΕΚ, στα γενέθλια του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στο ξεκίνημα, αλλά εκπληκτικός στην επανάληψη, με πολλές δυνάμεις και ισπανική κυκλοφορία μπάλας. Συνολικά έκανε 17 τελικές προσπάθειες, για άλλη μία φορά πολύ μεγάλος αριθμός για εκτός έδρας ματς. Και θα μπορούσε να βάλει περισσότερα γκολ από τα τέσσερα που σημείωσε.

Με τον Ραφίκ Τζεμπούρ να φτάνει με τα δύο γκολ στα 20 στο πρωτάθλημα, τον Βλαχοδήμο να αξιοποιεί και με γκολ άλλη μία σπουδαία εμφάνιση και τον Παπάζογλου να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με το τέταρτο γκολ στο 86.

Το πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό και εναλλαγές στην πρωτοβουλία, με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα εκπληκτικό εικοσάλεπτο με το γκολ του Τζεμπούρ και πέντε ακόμη καλές φάσεις, με κορυφαίες αυτές του Μασάντο που από καλές θέσεις νικήθηκε από τον Αγριμάκη.

Ο ΟΦΗ ξαφνικά μετά το 20 πήρε τα ηνία και άρχισε να απειλεί, κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου από τους ερυθρόλευκους. Είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει με τον Λαμπρόπουλο και τον Περογαμβράκη, με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί και να επιστρέφει στον έλεγχο του ματς, έχοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Βλαχοδήμο για να πετύχει το δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν μέσα στο ματς μέχρι το 70, αλλά όταν ο Βλαχοδήμος έγραψε με κοντινή κεφαλιά το 2-0 από τη σέντρα του Χολέβα όλα τελείωσαν. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την έξοχη απόδοσή του και την απογοήτευση του ΟΦΗ, φτάνοντας σε άλλα δύο γκολ με τον Τζεμπούρ (από σύγχυση και παρέμβαση του Μπούρμπου μετά τη σέντρα του Ιμπαγάσα) και του Παπάζογλου με κεφαλιά μετά τη σέντρα πάλι του Αργεντίνου και την πρώτη κεφαλιά του Σιόβα.

Ο Ολυμπιακός είχε σε σπουδαία βραδιά τους περισσότερους παίκτες του, με τους δύο Αλγερινούς να κάνουν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, τον Χολέβα πολύ καλό στην επανάληψη και τον Μανωλά αλάνθαστο στην άμυνα. Μια νίκη δώρο και στον Αβραάμ Παπαδόπουλο που επανεμφανίστηκε μετά από 309 μέρες βασικός σε αγώνα του Ολυμπιακού και έδειξε ότι σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά του.

Ο ΟΦΗ είχε ένα καλό διάστημα στο πρώτο μέρος, πάλεψε όσο μπορούσε μέχρι το δεύτερο γκολ, αλλά μετά ήταν αδύνατο να γλιτώσει τη συντριβή.

Ο Κάκος είχε πολύ εύκολο έργο και έβγαλε άνετα το ματς.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Μασάντο, Σόουζα, Μπούρμπος, Μπανούσης

ΟΦΗ: Αγριμάκης, Μπούρμπος, Σαρ, Σόουζα, Ζαχαράκης (46 Βιτώρος), Ιωαννίδης, Βερόν, Μακρής (57 Μπανούσης), Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Φέισα, Γκρέκο, Μασάντο (67 Μανιάτης), Βλαχοδήμος (73 Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζεμπούρ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr