Home SPORTS NEWS Επική ανατροπή και πρόκριση στο 90’+… (video)

Επική ανατροπή και πρόκριση στο 90’+… (video)

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/4/9/1365536302277/27a5c05d-39f6-48fa-a54c-10ddc1147cd2-460x276.jpeg


Πριν από περίπου 15 χρόνια μια γερμανική ομάδα, η Μπάγερν Μονάχου, έπεφτε…ξερή στις καθυστερήσεις και έχανε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της το βαρύτιμο τρόπαιο του champions league. Απόψε η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά προς επιβεβαίωση της μυθικής ατάκας του Γκάρι Λίνεκερ ότι “το ποδόσφαιρο παίζεται με 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν…οι Γερμανοί.

Αυτό που έγινε στο Westfalenstadion μπορεί να περιγραφεί με μία μόνο λέξη: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ μπήκε με μοναδικό στόχο να πετύχει το γκολ που θα της χάριζε την πρόκριση στα ημιτελικά μετά το 0-0 στο “Ροζαλέδα”. Απέναντί της όμως είχε την εξαιρετικά στημένη Μάλαγα του Μανουέλ πελεγκρίνι, ο οποίος έκατσε στον πάγκο της ομάδας του καθώς πρόλαβε και επέστεψε από τη Χιλή όπου είχε μεταβεί για την κηδεία του πατέρα του.

Στο 15′ ο Λεβαντόφσκι κατάφερε να βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των Ισπανών, επιχείρησε να κρεμάσει τον Καμπαγιέρο όμως είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Πελεγκρίνι κατάφεραν να “παγώσουν” τους Γερμανούς. Εξαιρετική συνεργασία των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Χοακίν, ο οποίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βάιντερφελερ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Άψογη συνεργασία στον χώρο του κέντρου, μαγικό τακουνάκι του Ρόις στον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός νίκησε τον Καμπαγιέρο για το 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Γερμανοί κυνήγησαν το “χρυσό” γκολ από νωρίς και μόλις στο 47′ απείλησαν με το σουτ του Λεβαντόφσκι όμως ο Καμπαγιέρο μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα η Μάλαγα “έκρουσε καμπανάκι” στη Ντόρτμουντ και έχασε τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Χοακίν, όμως ο Βάιντενφελερ πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση.

Τα λεπτά κυλούσαν. Η Μάλαγα κρατούσε το πολύτιμο 1-1 και η Ντόρτμουντ έψαχνε με κάθε τρόπο το δεύτερο γκολ. Στα τελευταία 15 λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν τα…άχαστα. Δύο κλασικές ευκαιρίες με Γκέτσε και Ρόις σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και σαν να μην έφτανε αυτό…η Μάλαγα σκόραρε.

Στο 82′ ο Ίσκο συνεργάστηκε άψογα με τον Μπαπτίστα, ο οποίος έδωσε ασίστ στον Ελισέου και ο επιθετικός της ισπανικής ομάδας, από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-1.

Τα πάντα έμοιαζε να έχουν τελειώσει για τους ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος δεν έπαψε λεπτό να διαμαρτύρεται για το γκολ – οφσάιντ του Ελισέου.

Και φτάσαμε στις καθυστερήσεις για να γίνει το απίστευτο. Στο 90’+1′ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Μάλαγα ο Ρόις έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-2. Οι ελπίδες των Γερμανών αναπτερώθηκαν. Ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση και των τεσσάρων λεπτών των καθυστερήσεων ο Σαντάνα ολοκλήρωσε το θαύμα για τους γηπεδούχους στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίκτυα.

Τελικό αποτέλεσμα 3-2, στους “4” η Ντόρμουντ, στο “καναβάτσο” η Μάλαγα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr