Home SPORTS NEWS Ο Αμπιντάλ έκανε το θαύμα (video + pics)

Ο Αμπιντάλ έκανε το θαύμα (video + pics)


Σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα αυτό που συμβαίνει εκτός παιχνιδιού σπάνια το υπερβαίνει. Χτες το Καμπ Νόου έζησε μία από αυτές τις στιγμές. Ο Ερικ Αμπιντάλ έμπαινε στο 69ο λεπτό του αγώνα της Μπαρσελόνα με την Μαγιόρκα, ύστερα από όλη αυτήν την περιπέτεια με την υγεία του. Ο Γάλλος έβαλε ξανά τα μπλαουγκράνα μετά από 402 ημέρες και την μεταμόσχευση ήπατος που υπεβλήθη.

65.000 κόσμου έδωσαν ένα ηχηρό standing ovation στον άνθρωπό που πάλεψε για τη ζωή και βγήκε νικητής. Ο ίδιος φαινόταν αρκετά αγχωμένος σαν να έμπαινε για πρώτη φορα στο γήπεδο ή σαν να έκανε το ντεμπούτο του. Χίλια μπράβο!!!

Ο Ερικ Αμπιντάλ ήταν πανευτυχής που επέστρεψε σε αγωνιστική δράση. Ο Γάλλος μπακ της Μπαρσελόνα μίλησε μετά τον αγώνα για όλη αυτήν την περιπέτεια που πέρασε αλλά και τους μελλοντικούς του στόχους.

«Ηταν πολύ ιδιαίρτερο για μένα μετά από ένα χρόνο. Ευχαριστώ τον ξάδερφό μου γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Είναι μία στιγμή μοναδική», είπε αρχικά ο Αμπιντάλ στο κανάλι που κάλυπτε τον αγώνα στην Ισπανία.

«Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι όλο τον κόσμο, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους φιλάθλους που ακολουθούν την Μπάρσα, πάνω από όλα τον ανιψιό μου και όλο τον κόσμο στο νοσοκομείο που πάλεψαν μαζί μου. Εύχομαι το κλαύτερο αυτή τη χρονιά για όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει σε όσους πάσχουν από καρκίνο, είπε: «Να μην σταματήσουν να παλεύουν, πάντα υπάρχει ελπίδα, να πιστεύουν στους εαυτούς τους κι επίσης να έχουν τη βοήθεια κόσμου πίσω τους γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Θεωρεί ότι αποτελεί παράδειγμα γι” αυτούς; «Μπορεί να είμαι χωρίς να το θέλω, αλλά εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο και αν μπορώ να βοηθώ τον κόσμο και να τον συμβουλεύω με τη μάχη που έδωσα είναι αναμφίβολα πολύ καλό».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr