Home SPORTS NEWS Μπλάτερ: «Το ποδόσφαιρο φέρνει την ελπίδα»

Μπλάτερ: «Το ποδόσφαιρο φέρνει την ελπίδα»


Το ποδόσφαιρο βγαίνει… ενισχυμένο και από την διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, παρά τις διαδηλώσεις που γίνονται στην Βραζιλία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σεπ Μπλάτερ. Με τον πρόεδρο τη FIFA να αναφέρει πως… «το ποδόσφαιρο φέρνει την ελπίδα», ενώ μίλησε και για την Ελλάδα. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι «στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 η κυβέρνηση της Βραζιλία θα έχει λύσει τα προβλήματα με την κοινωνική αναταραχή στη χώρα»!

Ο Σεπ Μπλάτερ μίλησε για πρώτη φορά από την ημέρα που σε 100 πόλεις σε όλη τη Βραζιλία ξεκίνησαν διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια της διοργάνωσης με τον κόσμο να διαμαρτύρεται και λόγω των δύσκολων συνθηκών ζωής που έχει στη χώρα του, ενώ ξοδεύονται πολλά χρήματα για το Συνομοσπονδιών και το Μουντιάλ.

«Η FIFA και το ποδόσφαιρο απέκτησαν ακόμα περισσότερη δύναμη και η εικόνα τους ενισχύθηκε με το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Το ποδόσφαιρο έχει θετική επίδραση», ανέφερε ο Σεπ Μπλάτερ και συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων».

Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε με συμπάθεια για τον κόσμο που διαμαρτύρεται και εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση της Βραζιλίας να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν εν όψει και του Μουντιάλ. «Μπορώ να καταλάβω τον κόσμο που διαδηλώνει, αλλά από την άλλη το ποδόσφαιρο φέρνει στη Βραζιλία κόσμο από όλο τον πλανήτη. Επειδή η Βραζιλία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, ελπίζω η κυβέρνηση της χώρας να αλλάξει την κατάσταση. Αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας. Μιλάμε για ένα πολιτικό πρόβλημα και ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει, ώστε το επόμενο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο να έχει βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί όλους. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Βραζιλίας»!

Ο πρόεδρος της FIFA απάντησε και στις επικρίσεις πως έχει κέρδη από το Μουντιάλ και μάλιστα αφορολόγητα, ενώ οι διοργανωτές κάνουν όλες τις επενδύσεις χωρίς τη βοήθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. «Ο στόχος της FIFA δεν είναι να έχει κέρδος από την χώρα που διοργανώνει το Μουντιάλ. Δίνει στην κάθε χώρα την απαραίτητη βοήθεια, αλλά και τα μέσα για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με επιτυχία. Τα χρήματα που εξασφαλίζουμε από το Μουντιάλ, κοιτάμε να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που δίνει ελπίδα. Ποδόσφαιρο παίζεται σε όλες τις χώρες, ακόμα και σ’ αυτές που έχουμε εμπόλεμες καταστάσεις, όπως στη Συρία και στο Αφγανιστάν. Ρίξτε μια ματιά και στις ευρωπαϊκές χώρες. Σε πολλές υπάρχει κοινωνική αναταραχή, όπως στην Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται κανονικά», ανέφερε ο πρόεδρος της FIFA και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως το Παγκόσμιο Κύπελλο το επόμενο έτος θα στεφθεί με επιτυχία και ελπίζω να γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση, και με ασφάλεια για όλος»!

Ο Σεπ Μπλάτερ τόνισε πάντως ότι δεν έφυγε από τη Βραζιλία λόγω των διαμαρτυριών στη χώρα της «σάμπας». Επισήμανε πως θέλει να πάει και στην Τουρκία, όπου γίνεται το Μουντιάλ Νέων. «Σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνω τις ευθύνες μου σε κάτι αρνητικό ή δεν έχω μάθει να αντιμετωπίζω δύσκολες καταστάσεις. Μόνο που συνέπεσαν δυο διοργανώσεις μαζί», ήταν τα λόγια του. Όλα αυτά ενώ στη Βραζιλία ο κόσμος ετοιμάζει διαδηλώσεις και εν όψει των τελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, αλλά ο Μπλάτερ έκανε λόγο για επιτυχημένη διοργάνωση! Να θυμίσουμε πως πριν από μερικές μέρες, επίθεση από χάκερς δέχτηκε η ιστοσελίδα της FIFA. Με τους χάκερ να ζητούν ένα πιο δίκαιο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr