Home SPORTS NEWS «Πράσινο» σούπερ μπρέικ και «κόκκινο»… φάντασμα!

«Πράσινο» σούπερ μπρέικ και «κόκκινο»… φάντασμα!


Ο Παναθηναϊκός με απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα έκανε το μπρέικ στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού (64-51), που παρουσίασε εικόνα… φάντασμα σε σχέση με τις εμφανίσεις του στην υπόλοιπη φετινή σεζόν.

Οι «πράσινοι» οδήγησαν το ματς σε χαμηλό ρυθμό και σκορ με βάση την πολύ καλά προσαρμοσμένη άμυνα τους στον Βασίλη Σπανούλη και με την τακτική τους αύξαναν όσο περνούσε ο χρόνος το άγχος και την πίεση των «ερυθρόλευκων» και τους οδήγησαν σε ρεκόρ αστοχίας από το τρίποντο (4/29).

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα της έδρας και οι δύο «αιώνιοι» θα συναντηθούν ξανά στο ΟΑΚΑ μεθαύριο Κυριακή (9/6, 9 μ.μ.)

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στην πρώτη περίοδο, με βάση την πολύ καλά προσαρμοσμένη άμυνα του στον Βασίλη Σπανούλη και την ευστοχία έξω από τα 6,75 μέτρα στις ευκαιρίες, που του δόθηκαν από την επιλογή του Ολυμπιακού να παίξει με παγίδες στους κοντούς των «πρασίνων» στα πικ εν ρολ, ώστε να φύγει γρήγορα από τα χέρια τους η μπάλα. Με δύο τρίποντα του Γιόνας Ματσιούλις και ένα του Αρ Τι Γκουίν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (16-8) στο 8’.

Με τρίποντο του Ούκιτς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ξανά με νταμπλ σκορ (22-11) στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» με την είσοδο των Κάιλ Χάινς, Στράτου Περπέρογλου ανέβασαν την πίεση στην άμυνα τους, αλλά εξακολούθησαν να είναι νευρικοί και άστοχοι από το τρίποντο, με συνέπεια παρά τις ευκαιρίες, που τους παρουσιάστηκαν να μειώσουν μόνο έως τους έξι (22-16 στο 13’ και 20’’).

Με νέο τρίποντο του Ματσιούλις και γκολ φάουλ και μια βολή του Λάσμε ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 13 (29-16) λίγο πριν το 17’ και ενώ ο Πέρο Άντιτς μετά από διαξιφισμό με τον Λάσμε έφτασε στα τέσσερα φάουλ. Ο Ολυμπιακός μάζεψε την διαφορά στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει το μόλις δεύτερο σε συνολικά 17 προσπάθειες για τρίποντο των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους», οι «πράσινοι» είχαν 5/11 τρίποντα και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με διαφορά εννέα πόντων (31-22), αν και είχαν τις ευκαιρίες να τελειώσουν το πρώτο ημίχρονο με μεγαλύτερη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στους επτά δύο φορές στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με δύο βολές του Σπανούλη (35-28) και τριποντο του Παπανικολάου (38-31), όμως, στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 11-4 ξέφυγε με διαφορά 14 πόντων (49-35) 2′ και 15” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Με ένα γρήγορο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 38-49. Στην αμέσως επόμενη επίθεση η άμυνα του Ολυμπιακού λειτούργησε σωστά και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση.

Στο 31ο λεπτό οι πάγκοι των δύο ομάδων δέχθηκαν τεχνική ποινή, χωρίς αυτό να αλλάξει το σκορ. Ο ΜαρτίναςΓκετσεβίτσιους έβαλε το πρώτο του σουτ και έκανε το 40-49 στο 33ο λεπτό. Οι δύο «αιώνιοι» συνέχισαν να είναι άστοχοι, με τα ποσοστά του Ολυμπιακού στα τρίποντα να είναι τουλάχιστον τραγικά, καθώς οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν 3/25. Το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο ήρθε από τον Ρόκο Λένι – Ούκιτς, ο οποίος έκανε το 40-51, 5’ 40’’ πριν από το τέλος. Ο Μάικ Μπράμος στο 35ο λεπτό εκτέλεσε από την γραμμή του τριπόντου και έκανε το 40-54. Ο Βασίλης Σπανούλης από την γραμμή των βολών έκανε το 41-54, με τον Σερμαντίνι να κάνει φάουλ πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Κατσίβελης έκανε το πέμπτο ομαδικό του Ολυμπιακού και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ευστόχησε σε δύο βολές και έκανε το 41-56, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Ο Κατσίβελης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Μάικ Μπράμος έχοντας κρύο αίμα έκανε το 41-59, 4’ 30’’ πριν το τέλος. Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε το τρίποντο, αλλά έκανε αιρ μπολ. Ο Γκιστ χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ πάνω στον Παπανικολάου, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει κάποια νεύρα. Παράλληλα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρά το 41-59 που έδειχνε το ταμπλό, οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωσαν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στο 37ο λεπτό ο Παπανικολάου έκανε το 42-59 με μία βολή και στην επόμενη φάση ο Λάσμε κάρφωσε και έτσι έγινε το 42-61. Ο Γιώργος Πρίντεζης ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και μείωσε την διαφορά στους 16 (45-61). Ο Ούκιτς έβαλε ½ βολές και έκανε το 45-62, με τον Κώστα Σλούκα να ευστοχεί και το σκορ να γίνεται 47-62. Ο Δημήτρης Κατσίβελης ένα λεπτό πριν το τέλος έβαλε το καλάθι, κέρδισε και το φάουλ αλλά έχασε τη βολή και το σκορ έγινε 49-62. Ο Κάρι έκανε το 49-64 και το τελευταίο καλάθι του ματς ήρθε από τον Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος διαμόρφωσε το 51-64…

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-31, 36-49, 51-64.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Άντιτς, Σπανούλης 11(1), Περπερογλου 5, Σερμαντίνι, Σλούκας 5(1),Παόυελ 6, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 9(1), Παπανικολάου 6(1), Κατσίβελης 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 3, Μπράμος 11(3), Καρι 6, Ματσιούλις 7(2), Ούκιτς 12(1), Λάσμε 8,Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 4, Γκουίν 3(1).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr