Home SPORTS NEWS Θέλουν φορολόγηση και στη Μονακό!

Θέλουν φορολόγηση και στη Μονακό!


Η Μονακό έχει «τρελάνει» κόσμο μέχρι στιγμής με τις κινήσεις που έχει κάνει, αλλά οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν να αντιμετωπίσουν και το αίτημα να ισχύουν και για τον σύλλογό τους οι κανονισμοί φορολογίας, που διέπουν και εκτός πριγκιπάτου.

Σύμφωνα με όσα είχαν αποφασίσει στην διοργανώτρια αρχή της Ligue 1, όλες οι ομάδες που συμμετέχουν, ή πρόκειται να λάβουν μέρος στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, πρέπει να συμμορφωθούν οικονομικά με την ισχύουσα φορολογία, αλλιώς ενδέχεται να κινδυνέψουν ακόμη και με αποβολή.

Στην ουσία, η μόνη ομάδα που μπορεί να κινδυνέψει από τους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής (LFP), αναφορικά με τους νέους κανονισμούς, είναι η Μονακό, στην οποία δεν ισχύει η φορολογία που δεσμεύει τους υπόλοιπους συλλόγους, με ενδεικτικό παράδειγμα πως όσοι ποδοσφαιριστές έρχονται από το εξωτερικό δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος.

Έτσι, υπήρξε αίτημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας να επανεξεταστεί η απόφαση, με ανθρώπους από το Υπουργείο Αθλητισμού να δηλώνουν: «Η τροποποίηση που εισήγαγε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής του πρωταθλήματος δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετη προς το καταστατικό της Ομοσπονδίας και υπάρχει κάθε δικαίωμα, ακόμη κι αν μπαίνει τέλος σε μία κατάσταση αναμφίβολα ιστορική, να διατηρήσουμε τον ισχύοντα νόμο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της LFP, Φρεντερίκ Τιριέ, απέστειλε μήνυμα στους προέδρους τον ομάδων, εκτός της Μονακό, ώστε να τους υπενθυμίσει το μέγεθος της οικονομικής διαφοράς ανάμεσα σε αυτούς και τους Μονεγάσκους, οι οποίοι υπολογίζονται ότι έχουν ξοδέψει ήδη 134 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές.

Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στις δαπάνες του συλλόγου με τη δεδομένη κατάσταση, που ανέρχονται στα 50εκ ευρώ, παραλληλίζοντάς τες με αυτές που θα ισχύσουν εάν η φορολογία ανέλθει στο 75% και για τον σύλλογο του Πριγκιπάτου, κάτι που σημαίνει αύξηση των εν λόγω δαπανών κατά 15 εκατομμύρια.

Επίσης, έθιξε και το θέμα της μέσης οδού, κατά την οποία η Μονακό μπορεί να συμφωνήσει σε έναν συγκεκριμένο αριθμό ξένων ποδοσφαιριστών, με τους γηγενείς να αποτελούν την πλειοψηφία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γκαέλ Λε Γκραέ, ζήτησε από τους Μονεγάσκους να καταθέσουν 200 εκ. ευρώ για την επίλυση της κατάστασης, κάτι που ο Τιριέ δεν επιθυμεί σε καμία των περιπτώσεων. «Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα, ούτε από την LFP ούτε από την Ένωση Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Συλλόγων», τόνισε.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr