Home SPORTS NEWS Ισόπαλο το ντέρμπι, στο κόλπο το Περού (videos)

Ισόπαλο το ντέρμπι, στο κόλπο το Περού (videos)


Μπορεί το παιχνίδι στο Μονουμεντάλ να έληξε ισόπαλο δίχως τέρμα, ωστόσο από φάσεις δεν υστερούσε καθόλου. Αργεντινή και Κολομβία είχαν από δύο ακυρωθέντα γκολ αλλά και από ισάριθμες αποβολές μιας και τα… αίματα άναψαν προς το τέλος του αγώνα. Ο Λιονέλ Μέσι αγωνίστηκε για περίπου 34 λεπτά, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, και δεν πρόλαβε να… ζεσταθεί. Ωστόσο οι Μπιανκοτσελέστε ανέβασαν στροφές μαζί του και με σκόραραν με τον Αγουέρο στο 73, αλλά ο επιθετικός της Σίτι ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Κάτι που έγινε και στο πρώτο ημίχρονο για λογαριασμό της Κολομβίας, με τον Τζάκσον Μαρτίνες να βρίσκει δίχτυα αλλά να είναι εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Το αποτέλεσμα αυτό, εκμεταλλεύτηκε η Χιλή για να μειώσει τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Χόρχε Λουίς Μόγια επικράτησε με 2-1 της ουραγού Παραγουάης, μέσα στο Ντεφενσόρες ντελ Τσάκο, και βρίσκεται πλέον στους δύο βαθμούς από τη δεύτερη θέση και τις Κολομβία-Εκουαδόρ.

Στο κόλπο της πρόκριση μπήκε δυνατά και το Περού που νίκησε εντός έδρας το Εκουαδόρ με 1-0. Η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν πήρε το προβάδισμα νωρίς με τη γκολάρα του Πιζάρο και το κράτησε μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά για την 13η αγωνιστική στα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής είχαμε:

Βολιβία – Βενεζουέλα 1-1 (86′ Κάμπος/ 58′ Αράνχο)
Αργεντινή – Κολομβία 0-0 (κοκ. κάρτα Ιγκουαΐν, Σαπάτα)
Παραγουάη – Χιλή 1-2 (88′ Σάντα Κρουζ/ 41 Βάργκας, 56′ Βιδάλ)
Περού – Εκουαδόρ 1-0 (11′ Πισάρο)

Ρεπό: Ουρουγουάη

Η βαθμολογία
1. Αργεντινή 25 (12)
2. Κολομβία 20 (11)
3. Εκουαδόρ 20 (11)
4. Χιλή 18 (12)
—————————————————
5. Βενεζουέλα 16 (12)
—————————————————
6. Περού 14 (11)
7. Ουρουγουάη 13 (11)
8. Βολιβία 10 (12)
9. Παραγουάη 8 (12)

****Στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, με δεδομένο πως η Βραζιλία είναι διοργανώτρια του Μουντιάλ, συμμετέχουν 9 ομάδες, οι οποίες αποτελούν έναν όμιλο. Αυτές που θα τερματίσουν στις 4 πρώτες θέσεις θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση. Η ομάδα που θα καταταγεί 5η, θα παίξει μπαράζ με την 5η από τη ζώνη της Ασίας για ένα ακόμα εισιτήριο…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr