Home SPORTS NEWS Μπενίτεθ, έτοιμος για μεγάλα… πράγματα (photos)

Μπενίτεθ, έτοιμος για μεγάλα… πράγματα (photos)


Ο Ράφα Μπενίτεθ παρουσιάστηκε από τη Νάπολι την Παρασκευή και ο Ισπανός τεχνικός έδειξε έτοιμος να δημιουργήσει μια ομάδα που δεν θα… φοβάται κανέναν! Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο της ιταλικής ομάδας, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να μην φύγει ο Έντινσον Καβάνι. «Είναι ο κατάλληλος για μας…», ανέφερε ο πρόεδρος της Νάπολι Ντε Λαουρέντις!

«Είμαι εδώ για να κάνω την ομάδα να παίζει καλά και να νικάει. Θα φτιάξουμε μία ομάδα για να τα πάει καλά και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε κανέναν», αρχικά ο 53χρονος τεχνικός, ο οποίος επιστρέφει στο Καμπιονάτο μετά την θητεία του στην Ίντερ το 2010, όταν και δεν είχε τις καλύτερες εμπειρίες…

Ο Ράφα Μπενίτεθ, που φέτος κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ με την Τσέλσι ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος από το γεγονός πως είναι τεχνικός στη Νάπολι. Να θυμίσουμε πως πήρε τη θέση του Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος κάθεται πλέον στον πάγκο της Ίντερ.
«Είμαι ευτυχισμένος που προπονώ μία ισχυρή ομάδα η οποία μπορεί να αναπτυχθεί και ελπίζω να μπορέσει να τα πάει πολύ καλύτερα στο μέλλον. Γνωρίζω ήδη την πόλη, οι οπαδοί μου έχουν μιλήσει με πολύ καλά λόγια για την πόλη. Ο χαρακτήρας των Ναπολιτάνων είναι παρόμοιος με αυτόν των Ισπανών και έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλή σχέση», τόνισε ο Ισπανός προπονητής και συνέχισε: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες είναι να δουλεύουν για την ομάδα, για το καλό της ομάδας. Εάν είναι Ναπολιτάνοι όπως ο Ινσίνιε, ακόμα καλύτερα. Πρέπει να μάθω την ιταλική και τη ναπολιτάνικη διάλεκτο, δεν θα ονομάζομαι πλέον Ράφα αλλά Ραφέ (σ.σ. γελάει). Υπάρχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο εδώ και αυτό με ευχαριστεί. Δεν είναι κάτι το νορμάλ, εδώ ζουν για το ποδόσφαιρο και δεν βλέπω την ώρα να κάνω χαρούμενους τους οπαδούς μας. Μετά από πάρα πολλές νίκες για μένα, είναι σημαντικό να έρθω σε ένα μέρος όπου υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου».

Ο νέος προπονητής της ιταλικής ομάδας ρωτήθηκε και για τον Έντινσον Καβάνι, καθώς για τον Ουρουγουανό άσο ενδιαφέρονται και άλλες ομάδες και ανέφερε: «Έχω μιλήσει με τον παίκτη, γίνεται λόγος για αυτόν επειδή είναι πολύ καλός. Είμαι ευχαριστημένος που τον έχουμε μαζί μας, ελπίζουμε να τον έχουμε και στο μέλλον.
Δεν μιλήσαμε για το μέλλον του, τώρα είναι συγκεντρωμένος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Είναι ξεκάθαρο πως θα ήμουν χαρούμενος εάν αποφάσιζε να παραμείνει στη Νάπολι».

Στη συνέντευξη Τύπου στο Καστελβολτούρνο, το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και τόνισε: «Ο Μπενίτεθ είναι το σωστό άτομο, είναι ένας προπονητής με διεθνή εμπειρία και θα μας βοηθήσει στην άνοδό μας. Με αυτόν ξεκινάει ένας νέος κύκλος για την ομάδα».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr