Home SPORTS NEWS «Μπλέχτηκε» ο όμιλος της Κ. Αμερικής (video)

«Μπλέχτηκε» ο όμιλος της Κ. Αμερικής (video)


Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής έκαναν άνω-κάτω τον προκριματικό όμιλο της Κεντρικής Αμερικής. Κερδισμένες βγήκαν οι Κόστα Ρίκα και Ηνωμένες Πολιτείες που νίκησαν τις αντιπάλους τους.

Η Αστερόεσα μάλιστα χρειάστηκε τις καθυστερήσεις για να δει τον Έβανς να τη λυτρώνει και να την μεταμορφώνει σε φαβορί για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Μπέκφορντ είχε ισοφαρίσει το γκολ του Άλτιντορ, από το 30ο λεπτό, και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωνόταν ισόπαλο. Ωστόσο οι Αμερικανοί κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να φιγουράρουν στην πρώτη θέση μαζί με την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό.

Η ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο επικράτησε με 1-0 της Ονδούρας εντός έδρας, με ένα τέρμα που πέτυχε ο Μίλερ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Αντίθετα το Μεξικό άφησε δύο βαθμούς στον Παναμά μετά το τελικό 0-0.

Αποτελέσματα μετά την 4η αγωνιστική:

Τζαμάικα – ΗΠΑ 1-2 (89′ Μπέκφορντ/ 30′ Άλτιντορ, 90’+2′ Έβανς)
Παναμάς – Μεξικό 0-0
Κόστα Ρίκα – Ονδούρα 1-0 (25′ Μίλερ)

Βαθμολογία

1. Κόστα Ρίκα 7 (4)
2. ΗΠΑ 7 (4)
3. Μεξικό 7 (5)
————————————
4. Παναμάς 6 (4)
————————————
5. Ονδούρα 4 (4)
6. Τζαμάικα 2 (5)

****Στη ζώνη της Κεντρικής, Βορείου Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF) στα προκριματικά του Μουντιάλ είναι σε εξέλιξη ο 4ος και τελικός γύρος. Από αυτές τις έξι ομάδες που έφτασαν έως εδώ, οι τρεις πρώτες θα πάνε απευθείας στο Μουντιάλ και η 4η θα παίξει μπαράζ με την πρώτη ομάδα από τη ζώνη της Ωκεανίας, δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία… Έχουν προηγηθεί άλλοι τρεις γύροι… Στον πρώτο γύρο των προκριματικών είχαμε αγώνες μπαράζ, ανάμεσα σε ομάδες που είναι χαμηλά στην βαθμολογία της FIFA. Στον 2ο γύρο, οι ομάδες που συμμετείχαν, χωρίστηκαν σε 6 ομίλους από τους οποίους πέρασαν μόνο οι πρώτοι (Ελ Σαλβαδόρ, Γουιάνα, Παναμάς, Καναδάς, Γουατεμάλα, Αντίγκουα &Μπαρμπούντα). Στον τρίτο πήραν μέρος 12 ομάδες (εδώ μπήκα και οι… δυνατοί) που ήταν χωρισμένες σε 3 ομίλους των 4, και προκρίθηκαν στον 4ο και τελικό γύρο οι δυο πρώτες από κάθε γκρουπ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr