Home SPORTS NEWS Πράσινο «ματς μπολ»

Πράσινο «ματς μπολ»


Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 63-52 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, έκανε το 2-0 στη σειρά και πλέον είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η εικόνα του αγώνα

Φουριόζος ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το ματς, τρέχοντας ένα σερί 8-0 στα πρώτα δύο λεπτά. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, καθώς η είσοδος του Έισι Λο στο παρκέ άλλαξε τις ισορροπίες. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο ματς στο όγδοο λεπτό (12-14) με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (16-21). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πολύ πιο εύστοχοι από το πρώτο ματς και είχαν περισσότερη ενέργεια από ότι στο ΣΕΦ. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο Ούκιτς ήταν εκείνος που τράβηξε το σκορ για τους πράσινους, έχοντας οκτώ πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 15ο λεπτό είχαν τον πλήρη έλεγχο και ανέβασαν την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με οκτώ πόντους (19-27) στο 15ο λεπτό. Από εκεί και έπειτα οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και την αστοχία των Πειραιωτών και μείωσαν την ψαλίδα σε 29-31 με τρίποντο του Μάικ Μπράμου. Η προσπάθεια του Παπανικολάου από τα 12 μέτρα στην εκπνοή του ματς δεν βρήκε στόχο και έτσι το 29-31 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με βροχή τριπόντων και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε η τρίτη περίοδος. Ο Δημήτρης Κατσίβελης με εύστοχο τρίποντο έδωσε αέρα πέντε πόντων (29-34) στο ξεκίνημα, με τον Ούκιτς να απαντά και να φτάνει τους 17 πόντους κάνοντας το 33-34. Ακολούθησαν ένα «ερυθρόλευκο» τρίποντο από τον Κατσίβελη και το τρίτο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μπράμου, το σκορ ήταν 41-41 στο 25ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός μετά το όγδοο λεπτό στην πρώτη περίοδο, πέρασε μπροστά και πάλι με 45-43, δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Οι «πράσινοι» ανέβασαν την διαφορά στους εννέα πόντους (52-43), 40 δευτερόλεπτα πριν να συμπληρωθούν τα 30 λεπτά. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 53-45.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα δύο πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ήταν εξαιρετικά άστοχοι. Οι Πειραιώτες, όμως έτρεξαν ένα μικρό σερί 0-3 και μείωσαν σε 53-48, στο 33ο λεπτό. Ο Κάρι, ο οποίος ήταν εκείνος που έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μισό του ματς έδωσε αέρα επτά πόντων στους γηπεδούχους (55-48). Ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκτέλεσε τον Ολυμπιακό, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να κάνει το 58-50 στο 37ο λεπτό. O Xάινς ευστόχησε σε δίποντο, το οποίο όμως δεν μέτρησε και έτσι ο  Ματσιούλις ανέβασε τον πήχη της διαφοράς για πρώτη φορά στους δέκα πόντους (60-50), δύο λεπτά πριν από το τέλος. Οι βεβιασμένες επιθετικές επιλογές του Ολυμπιακού δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να μειώσουν την διαφορά και έτσι ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με έντεκα πόντους (63-52), ένα λεπτό πριν το τέλος. Οι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές του δεύτερου τελικού, με το ταμπλό να δείχνει 63-52. Ετσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 στη σειρά και την προσεχή Τετάρτη θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, σε περίπτωση νίκης. Ενώ ο Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη μέσα στην έδρα του.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ρόκο – Λένι Ούκιτς με 17 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν η συμμετοχή των Κάρι, Λάσμε και Μπράμου. Από τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 12 πόντους, αλλά άσχημα ποσοστά ευστοχίας.

Δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45, 63-52

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9 (3), Κάρι 8, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17 (2/6 διπ., 4/7 τριπ.), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10(2),  Γκιστ 5, Γκουίν 3(1)

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 3, Αντίτς 7, Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Σλούκας 2,Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6(1), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 8(2)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr