Home SPORTS NEWS Το σταυροδρόμι για μια τεράστια καριέρα!

Το σταυροδρόμι για μια τεράστια καριέρα!


Το παγκόσμιο Κύπελλο Νέων ξεκινάει σήμερα στην Τουρκία και για τις επόμενες 23 ημέρες, οι 24 καλύτερες ομάδες Νέων παγκοσμίως θα κρατήσουν τους ποδοσφαιρόφιλους κάτω από τη μαγεία τους.

Η Ελλάδα, μαζί με το Ελ Σαβαδόρ και την Κούβα είναι οι χώρες που λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά στη δεύτερη παλαιότερη διοργάνωση της FIFA. Μια διοργάνωση που προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους να δείξουν το ταλέντο τους και να ακολουθήσουν τα βήματα σπουδαίων ποδοσφαιριστών.

Ο Μέσι, ο Αγουέρο, ο Προζινέτσκι, ο Κεϊτά αλλά και ο Μαραντόνα είναι μόνο μερικοί από τους κατόχους της Χρυσής Μπάλας του τουρνουά. Στην 19η έκδοσή του, που διεξάγεται στην γείτονα χώρα, θα λάβουν μέρος πολλά ταλέντα που ήδη απολαμβάνουμε στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Πογκμπά της Γιουβέντους, ο Ντεουλοφέου της Μπαρτσελόνα και ο Λόπες της Ρόμα είναι κάποια από αυτά.

Οι διοργανωτές από την πλευρά τους, το βλέπουν ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαφημίσουν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Τουρκίας. Είναι το μεγαλύτερο τουρνουά που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Τουρκία τόσο από άποψης ποδοσφαίρου όσο και διοργάνωσης.

Από την 3η θέση του Μουντιάλ του 2002, η Τουρκία διανύει μια σταθερά ανοδική πορεία. Η Αττάλεια, η Προύσα, η Κωνσταντινούπολη, η Καισάρεια, η Ρίζε και η Τραπεζούντα είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το όραμα αυτών των παιδιών. Με τις δύο καλύτερες ομάδες, διαχρονικά, της διοργάνωσης, την Βραζιλία και την Αργεντινή να απουσιάζουν, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γκάνα έχουν τον τίτλο του φαβορί. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα σύνολα, όπως αυτό της Γαλλίας, της Νιγηρίας, της πρωταθλήτριας Ν. Αμερικής, Κολομβίας, αλλά και της πρωταθλήτριας Κ17 πριν από δύο χρόνια, του Μεξικού, που θέτουν σοβαρή υποψιφιότητα για να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr