Home SPORTS NEWS Δεύτερη θέση για τον Έλληνα στη Γερμανία

Δεύτερη θέση για τον Έλληνα στη Γερμανία


Ο Ευτύχιος Έλληνας κατάφερε να αυξήσει περαιτέρω το βαθμολογικό του προβάδισμα στο πρωτάθλημα του GP3 μετά και τη δεύτερη θέση που πέτυχε νωρίτερα σήμερα στον πρώτο αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου στην πίστα του Nurburgring. Ξεκινώντας από τη δεύτερη θέση του grid ο Ευτύχιος κατάφερε να κάνει μία σχετικά καλή εκκίνηση αλλά η ουρά του μονοθέσιου του γλίστρησε στα αμέσως επόμενα κρίσιμα μέτρα αφού η Marussia του βρισκόταν στην ακάθαρτη πλευρά της πίστας. Γεγονός που επέτρεψε στον Facu Regalia, τον Αργεντινό πιλότο της ART Grand Prix που ξεκινούσε από το pole, να πάρει ευθείς το προβάδισμα.

Ο συμπατριώτης μας, που εν αντιθέσει με τον αντίπαλό του ξεκίνησε την πρώτη κούρσα με ένα μεταχειρισμένο σετ ελαστικών, άρχισε να χάνει έδαφος από τον τελευταίο, αντιμετωπίζοντας ορισμένα προβλήματα υποστροφής με το μονοθέσιο του. Τα εν λόγω προβλήματα δεν του επέτρεψαν να ακολουθήσει το πολύ γρήγορο τέμπο του Regalia, που είχε στα χέρια του το καλύτερο μονοθέσιο που οδήγησε ποτέ, όπως δήλωσε μετά τη νίκη του ο ίδιος.
Η μάχη που έδωσε ωστόσο ο Έλληνας με τον Βρετανό Jack Harvey, τον δεύτερο πιλότο της ART Grand Prix, ο οποίος έδειχνε να έχει ένα ταχύτερο μονοθέσιο στα χέρια του, ήταν συναρπαστική, με τον Έλληνα να καλύπτει με έξοχο τρόπο τα νότα του και να παίρνει τελικά τη δεύτερη θέση.

Ο Ευτύχιος δήλωσε: «Ο σημερινός μου αγώνας δεν ήταν τόσο εύκολος όσο φάνηκε να ήταν. Είχα προβλήματα υποστροφής και ήταν μία δύσκολη κούρσα για εμένα από την αρχή. Παρόλο που γνώριζα ότι ο Regalia ξεκινούσε με καινούργια ελαστικά και ότι θα είχε το πλεονέκτημα στην αρχή, πίστευα ότι θα τον έφτανα. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη αλλά νομίζω πως δεν τα πήγα και άσχημα στην πρώτη μου επίσκεψη στο Nurburgring. Το σημαντικότερο ήταν να συνεχίσω να μαζεύω βαθμούς και αυτό ήταν που πέτυχα».

Μετά και τη συμπλήρωση του έβδομου αγώνα του πρωταθλήματος ο Έλληνας κατάφερε να φτάσει στους 87 βαθμούς και να ανοίξει το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 15 βαθμούς από τον δεύτερο πλέον Regalia.

Η συνάντηση στην πίστα του Nurburgring ολοκληρώνεται αύριο με τον δεύτερο αγώνα του GP3, που θα μεταδίδεται ζωντανά στο ΡΙΚ 2 και στο ΡΙΚ HD από τις 10.10.  – sigmalive.com