Home SPORTS NEWS Χαμόγελα «αιωνίων» για την κλήρωση

Χαμόγελα «αιωνίων» για την κλήρωση


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Euroleague για την σεζόν 2013-14, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους.

Και οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες με βατούς αντιπάλους έχοντας αυτόματα τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο οι αντίπαλοι των «αιώνιων» χρειάζονται μεγάλη προσοχή, καθώς θα ήταν λάθος να υποτιμηθεί η δυναμική τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να το πληρώσουν ακριβά.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια των Σιένα, Μάλαγα, Γαλατά, Ζιέλονα Γκόρα και Μπάγερν στον Γ’ όμιλο.

Από την άλλη πλευρά, ο «εξάστερος» Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Μακάμπι, Λαμποράλ, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ερυθρό Αστέρα και την ομάδα που θα προκριθεί από τον προκριματικό γύρο. Συνεπώς υπάρχει η πιθανότητα το «τριφύλλι» να δει στον αντίπαλο πάγκο τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος είναι προπονητής της Μπάνβιτ, σε περίπτωση που η τουρκική ομάδα καταφέρει να βγει νικήτρια από τα προκριματικά.

Στον πιο δύσκολο όμιλο της πρώτης φάσης της διοργάνωσης βρέθηκε η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός θα αντιμετωπίσει τα μεγαθήρια του πρώτου ομίλου, που ακούν στο όνομα Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στις 17&18 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση, στις 16-18 Μαϊου θα διεξαχθεί το Final 4 στο Μιλάνο.

Αναλυτικά:

Α’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Μπουντιβέλνικ, Παρτιζάν, Ναντέρ

Β’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάμπεργκ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Στρασμπούρ

Γ’ Όμιλος: Ολυμπιακός, Σιένα, Ουνικάχα Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ, Ζιέλονα Γκόρα, Μπάγερν

Δ’ Όμιλος: Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Λαμποράλ Κούτσα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ερυθρός Αστέρας, ομάδα προκριματικών

Τα ζευγάρια των προκριματικών:

Βαρέζε-Όλντενμπουργκ

Λιέτουβος-Ρίγα

Νίμπουργκ-Μπάνβιτ

Χίμκι-Οστάνδη.

Οι νικητές των δύο πρώτων παίζουν μεταξύ τους, και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών μεταξύ τους. Οι ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό του άτυπου Final 8 θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο για τους ομίλους.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr