Home SPORTS NEWS Νέος «βασιλιάς» ο Μάρεϊ

Νέος «βασιλιάς» ο Μάρεϊ


Οι Βρετανοί περίμεναν 77 ολόκληρα χρόνια να δουν κάποιο συμπατριώτη τους να σηκώνει στον λονδρέζικο ουρανό το τρόπαιο του Wimbledon. Ο Άντι Μάρεϊ έγινε ο νέος ήρωας της Μεγάλης Βρετανίας καθώς κατάφερε να νικήσει με 3-0 σετ το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς και να γίνει ο πρώτος αθλητής από την «γηραιά αλβιώνα», μετά τον Φρεντ Πέρι και το μακρινό 1936 που «σήκωσε» το βαρύτιμο τρόπαιο.

Την περσινή χρονιά δεν τα κατάφερε ο Άντι Μάρεϊ, ωστόσο φέτος δεν άφησε την νέα ευκαιρία που του δόθηκε να πάει χαμένη. Ο Σκωτσέζος, παίζοντας εκπληκτικό τένις σε όλη την διάρκεια του ματς, δίκαια κατέκτησε το Wimbledon μετά από 3 ώρες και 10 λεπτά.

Ο Μάρεϊ από την αρχή του αγώνα έδειξε τις άγριες διαθέσεις του και την όρεξη του και αναγκάζοντας τον Τζόκοβιτς σε πολλά λάθη και κατάφερε να κάνει το 1-0, μετά από μία ώρα αγώνα, με 6-4 γκέιμς.

Στο δεύτερο σετ, το νούμερο 1, βελτίωσε αισθητά το σερβίς του, ανέβασε τον ρυθμό του και βρέθηκε να προηγείται με 4-1. Ωστόσο ο Μάρεϊ ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει. Αφού φόρεσε το… καπέλο του εξαιτίας του ήλιου, μεταμορφώθηκε και ισοφάρισε σε 4-4, εκνευρίζοντας τον Τζόκοβιτς, ο οποίος ξεκίνησε τα παράπονα του προς τον διαιτητή, χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση του. Ο Μάρεϊ εκμεταλλεύτηκε την κακή ψυχολογία του αντιπάλου του στο έπακρο και αφού έκανε νέο μπρέικ, σέρβιρε για το σετ και με εντυπωσιακό σέρβις έκανε το 2-0 (7-5), με τους Άγγλους να… τρελαίνονται.

Στο τρίτο σετ, ο Βρετανός συνέχισε με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό και με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το μπρέικ και το 2-0. Η κλάση του Τζόκοβιτς ωστόσο στη συνέχεια μίλησε και χωρίς να έχει πλέον άγχος, πήρε το προβάδισμα με 4-2. Όμως ο Μάρεϊ ήταν αποφασισμένος να σπάσει την… κατάρα των 77 χρόνων. Βγάζοντας απίστευτες άμυνες κατάφερε και έκανε το 5-4. Το τελευταίο γκέιμ είχε χιτσκοκικό τέλος. Ο Τζόκοβιτς, ήταν αποφασισμένος να χαλάσει την γιορτή των Βρετανών, ωστόσο τα τρία χαμένα μπρέικ πόιντ αποδείχθηκαν μοιραία, καθώς ο Σκωτσέζος κατάφερε να κάνει το 6-4, μετά από 4 championship points (!), στέλνοντας στον 7ο ουρανό ένα ολόκληρο έθνος.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr