Home SPORTS NEWS Συγκρούσεις και δακρυγόνα έξω από το Μαρακανά (pics)

Συγκρούσεις και δακρυγόνα έξω από το Μαρακανά (pics)


Πάνω από 5000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το “Μαρακανά”. Χρήση χημικών έκανε η αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών.

Οι διαδηλώσεις και οι αντιδράσεις στην Βραζιλία είναι έντονες και εκδηλώθηκαν καθόλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται στις αποφάσεις του κράτους να διαθέσει μεγάλα χρηματικά πόσα στην διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων και όχι στην δημόσια υγεία και παιδεία. Όπως αναφέρει το BBCNews καθώς και άλλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ήδη περίπου 5000 διαδηλωτές έχουν πάρει θέση έξω από το «Μαρακανά». Αξίζει να τονίσουμε ότι το στάδιο  που θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ανάμεσα στην Βραζιλία και την Ισπανία, μοιάζει με «φρούριο» μιας και υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω του φόβου μην ξεσπάσουν επεισόδια.

Όπως αναφέρει το BBCNews στις 12:57 οι αστυνομικές αρχές συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το στάδιο. Το Associated Press αναφέρει ότι οι αστυνομικές αρχές έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μερίδα των διαδηλωτών πέταξαν διάφορα αντικείμενα και πέτρες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr