Home SPORTS NEWS Θρίαμβος του Πανιωνίου επί του ΠΑΟ

Θρίαμβος του Πανιωνίου επί του ΠΑΟ


Ο Πανιώνιος σε ένα ματς που του έπιασαν όλα θριάμβευσε στο ματς με τον Παναθηναϊκό πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του απέναντι στους πράσινους με 3-0.

Ο Πανιώνιος έκανε τα πάντα σωστά στηνν επίθεση, εκμεταλλεύτηκε όλες τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου του και πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του απέναντι στους πράσινους (3-0) με δύο γκολάρες του Αραβίδη και του Κολοβού. Η ομάδα του Αναστασίου ψάχνεται ακόμα στο επιθετικό κομμάτι αλλά όσο ο Μπεργκ δεν είναι απόλυτα καλά, οι ευκαιρίες μοιάζουν να έρχονται με το σταγονόμετρο.

Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε ο Γιάννης Αναστασίου τον Παναθηναϊκό, με 4-2-3-1 ο Παντέλης τον Πανιώνιο. Οι πράσινοι από νωρίς έδειξαν διάθεση να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Με πολύ κίνηση δίχως την μπάλα, αλλά πολλές φορές και ανούσια κατοχή (λόγω της καλής αμυντικής λειτουγίας του Πανιωνίου) προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης στην αντίπαλη άμυνα. Σε αυτό βοήθησαν και οι πρόωρες ενοχλήσεις που ένιωσε στην μέση ο Αυλωνίτης.

Ο Πανιώνιος αντιλήφθηκε νωρίς το παιχνίδι των πράσινων και προοδευτικά άρχισε να βγάζει παίκτες στην επίθεση και να απειλεί. Ναι μεν ο Παναθηναίκός είχε την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε μία φάση.. Κάτι που έκαναν οι κυανέρυθροι με την προσωπική ενέργεια του Αραβίδη από την πάσα του Κολοβού.

Ο επιθετικός του Πανιωνίου πέρασε με ντρίμπλα την πίεση του Κουτρουμπή και σούταρε δυνατά για να νικήσει τον Καπίνο στο 40′. Το 1-0 για τον Πανιώνιο δεν ήταν και τόσο αφύσικο αν σκεφτεί κανείς ότι στις λιγοστές φορές που επισκέφθηκε την αντίπαλη άμυνα ήταν πιο επικίνδυνος από τους πράσινους.

Ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Μπέργκ στην θέση του Λαγού και ο Σουηδός άλλαξε πρόσκαιρα την εικόνα του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Ήταν μέσα στις δύο καλύτερες φάσεις του τριφυλλιού στο ματς με κορυφαία αυτή του 63΄ όταν απέτυχε να νικήσει εξεπαφής τον Γιαννακόπουλο.

Ήταν ξεκάθαρα η βραδιά του Πανιωνίου και αυτό φάνηκε στο 71΄ όταν ο Κολοβός με εξαιρετικό γκολ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Σε διάστημα δύο λεπτών ο Μέντες με δύο χαζές κίτρινες κάρτες έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στους κυανέρυθρους (85′), οι οποίοι δεν είπαν όχι στο δώρο και πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Αραβίδη να μπαίνει στη φάση και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα αν και αυτή κατέληγε όύτως ή άλλως μέσα από το λάθος του Μαρινάκη (88′).

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε φιλοσοφία από το εντός στο εκτός έδρας παιχνίδι. Προσπάθησε και στη Νέα Σμύρνη να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας (60-40 η κατοχή υπέρ του στο πρώτο ημίχρονο) και αυτό είναι προς τιμήν του Αναστασίου. Καλό το ολλανδικό μοντέλο και το 4-3-3 που προσπαθεί να εμφυσήσει σαν νοοτροπία στους παίκτες του ο τεχνικός του τριφυλλιού, αλλά εδώ είναι Σούπερ Λιγκ και η δύναμη, ενίοτε και η πονηριά έχει κυρίαρχο ρόλο στον δρόμο προς τη νίκη και αυτά τα στοιχεία απόψε ήταν με ην πλευρά των γηπεδούχων. Ενδεχομένως να έχει υπερεκτιμήσει και λίγο το υλικό του ο τεχνικός του τριφυλλιού. Γνωρίζοντας την απουσία του (όχι απολύτως έτοιμου) Μπεργκ ο Παναθηναϊκός στην περιοχή μοιάζει άδειος και ίσως θα έπρεπε να παίξει λίγο πιο πίσω. Η ιστορία έγραψε ότι ο Παντέλης πέτυχε την μεγαλύτερη (σε διαφορά) νίκη στην ιστορία του Πανιώνιου απέναντι στους πράσινους, κυρίως γιατί έπαιξε έξυπνα και κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλες τις αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Παντίδος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Μενδρινός,Παναγιωτούδης (58′ Ντούνης), Κολοβός (81′ Πάνος), Λάσνικ (66′ Καλτσάς), Αραβίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (46′ Μπεργκ), Μπαϊράμι (85′ Αμπεΐντ), Ζέκα, Ντίνας, Καρέλης (66′ Μουζακίτης)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr