Home SPORTS NEWS Μπορούσε και τη νίκη, ελπίζει σε πρόκριση

Μπορούσε και τη νίκη, ελπίζει σε πρόκριση


Σε ένα πολύ καλό ματς με αρκετές ευκαιρίες, Αστέρας Τρίπολης και Ραπίντ Βιέννης έμειναν ισόπαλοι με σκορ 1-1, με τους Αυστριακούς όμως να έχουν το πλεονέκτημα στον επαναληπτικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία στις 8 Αυγούστου.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, καθώς στο πρώτο ξεχώρισε η Ραπίντ, ενώ στο δεύτερο ο Αστέρας ήταν καταιγιστικός αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αυτή ήταν η τρίτη ευρωπαϊκή ισοπαλία του Αστέρα, καθώς την περασμένη σεζόν προηγήθηκαν οι ισοπαλίες με Μαρίτιμο καιΊντερ Μπακού.

Αν κλείδωνε το 1-0…

Σε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο με αρκετές φάσεις και δύο γκολ, Αστέρας Τρίπολης και Ραπίντ Βιέννης πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλοι με το σκορ να βρίσκεται στο 1-1, με τους Αυστριακούς να έχουν τις φάσεις.

Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, οι Αυστριακοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς χάνοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Στο 5ο μόλις λεπτό, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 1-0, όμως ο Χόφμαν ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπαντή, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Αρκάδων.

Ο Αστέρας προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της Ραπίντ και απείλησαν εκ νέου στο 16’. Ο Μπουργκστάλερ έφυγε από τα αριστερά και έκανε την παράλληλη σέντρα, όμως ο Μπόιντ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί εφαρμόστηκε ο περιβόητος νόμος της μπάλας, ο οποίος τιμώρησε την Ραπίντ.

Στο 26’ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Πιπίνη και στο αμέσως επόμενο λεπτό πήραν προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουσέρο από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους τους ποδοσφαιριστές και κατέληξε στον ξεχασμένο από την άμυνα της Ραπίντ Ζησόπουλο, ο οποίος από κοντά έγραψε το 1-0.

Η ομάδα όμως της Βιέννης ήταν αποφασισμένη να μην καταθέσει τα όπλα. Στο 29’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως το σουτ του Σάουμπ από την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής του Αστέρα πέρασε μόλις άουτ.

Η πίεση των Αυστριακών απέδωσε καρπούς ένα λεπτό αργότερα. Σε μία εκτέλεση φάουλ, ο διαιτητής του ματς είδε σπρώξιμο του Λισγάρα στον Μπόιντ δίνοντας πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπόιντ και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Η Ραπίντ θα μπορούσε να έκανε την ανατροπή στο 35’, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε το μακρινό φάουλ του Σάουμπ.

Την τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο την είχε ο Αστέρας. Ο Ουσέρο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα για ελάχιστα εκατοστά και μετά την παρέμβαση του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Ήταν καταιγιστικός αλλά δεν σκόραρε

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, με τον Αστέρα να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν, προσπάθησαν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Στο 55’ η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έφτασε κοντά στην ανατροπή, όμως η εκτέλεση φάουλ του Κάφα πέρασε μόλις άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Αρκάδες βρέθηκαν και πάλι μία ανάσα μακριά από το 2-1, όμως την κεφαλιά του Λισγάρα απομάκρυνε στην γραμμή ο Μπόιντ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουσέρο, με τον Κουρμπέλη αυτή την φορά να κάνει την κεφαλιά, με τον Νόβοτα να αποκρούει.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν ψηλά αλλά για ακόμη μία φορά στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που δημιούργησαν στο 66’. Ο Ναβάρο έκανε την σέντρα μετά από εκτέλεση φάουλ, όμως ο Ντε Μπλάσις δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο με την κεφαλιά του.

Στο 72’ ο Αστέρας έχασε την τελευταία μεγάλη του ευκαιρία στον αγώνα. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ουσέρο, ο οποίος με τις φαρμακερές του σέντρες δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο άσσος τους Αστέρα έκανε σέντρα με τον Λισγάρι να μην καταφέρνει για ελάχιστα εκατοστά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους ικανοποιημένους με την απόδοση τους, αλλά δυσαρεστημένους με το αποτέλεσμα καθώς θα μπορούσαν να σημείωναν την πρώτη τους νίκη, ενώ από την άλλη πλευρά χαμόγελα υπήρχαν στο στρατόπεδο της Ραπίντ, καθώς εκείνη έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr