Home SPORTS NEWS Λύγισε την κρίσιμη ώρα…

Λύγισε την κρίσιμη ώρα…


Το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά στις κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ δεν έιχε καθαρό μυαλό για να …τελειώσει την Σάλκε (των 10 παικτών από το 64′), η οποία με το τελικό 2-3 πανηγύρισε την πρόκριση στην άδεια Τούμπα, στέλνοντας τον δικέφαλο στους ομίλους του Europa League.

Με Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην επίθεση παρέταξε ο Στέφενς τον ΠΑΟΚ και 4-4-2 στην πιο αμυντική του εκδοχή απέναντι στο 4-2-3-1 της Σάλκε. Ο δικέφαλος έδωσε από την αρχή πολύ χώρο και κατοχή στην Γερμανική ομάδα, η οποία απείλησε στο 2′ με την κεφαλιά του Τζόουνς την οποία έδιωξε δύσκολα με τα πόδια ο Χακόμπο.

Από κει και μετά το ίδιο μονότονο (ποδοσφαιρικά) σκηνικό με τον ΠΑΟΚ να κλείνει σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του και επί της ουσίας να μην απειλείται. Μοναδικό …μελανό σημείο ότι δεν απειλούσε καθώς όποτε έπαιρναν οι παίκτες του την μπάλα στην επίθεση δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Από μία αδράνεια της άμυνας η Σάλκε πήρε προβάδισμα, ο Ουτσίντα κατέβασε με το στήθος και γύρισε στον Τσάλαϊ ο οποίος νίκησε τον Χακόμπο (43′). Στο χειρότερο δυνατό σημείο, όπως και με την Μέταλιστ ο ΠΑΟΚ δεχόταν καίριο πλήγμα. Και σα να μην έφτανε αυτό η λογομαχία του Στέφενς (ζήτησε χέρι στο γκολ) με τον Κάιπερς του κόστισε αποβολή.

Από την κερκίδα ο Ολλνδός τεχνικός παρακολούθησε την γκολ του Αθανασίαδη. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, μη έχοντας κάτι να χάει πλέον, απείλεισε δύο φορές, με Στοχ και Σκόνδρα, η τρίτη ήταν και φαρμακερή για την άμυνα της Σάλκε με τον Αθανασιάδη να υποδέχεται στο ύψος του πέναλτι την καταπληκτική μπαλιά του Κίτσιου και να σκοράρει στο 52′.

Ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει το δικαίωμα παράτασης και είχε πάρει και την ψυχολογία του ματς, γεγονός που ενισχύθηκε με την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Τζόουνς στο 64′.

Όμως η Σάλκε των δέκα παικτών πλέον βρήκε τον δρόμο προς το γκολ με τον Ντράξλερ να περνάει και τον Χάκομπο και να πλασάρει για το 1-2. Ο ΠΑΟΚ είχε να ανέβει ένα βουνό. Ο Στέφενς έριξε στο ματς Νέτσιντ και Ολίσε στην θέση των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.

Στο 79′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δραματικά αλλά και πιο ξεκάθαρα. Αυτή η απλοποίηση προήλθε από την γυριστή κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη μετά το φάουλ του Στοχ, η μπάλα αναπαύθηκε στο βάθος της εστίας του Χίλντεμπραντ: Αν ο ΠΑΟΚ έβαζε ένα γκολ ακόμα προκρινόταν…

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στην τελική ευθεία του παιχνιδιού, όταν η Σάλκε πελαγοδρομούσε στην άμυνα ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθαρό μυαλό για να προβληματίσει ουσιαστικά τους Γερμανούς. Η καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Ντράξλερ στο 90′ και η πάσα πάρε-βάλε στον Τσάλαϊ χάρισε στους Γερμανούς τη νίκη και έριξε τίτλους τέλους στο όνειρο του δικεφάλου για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης(73’ Ολίσε), Αθανασιάδης(73’ Νέτσιντ)

Σάλκε (Γιενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Σαντάνα, Ουτσίντα, Φουκς, Κλέμενς(61’ Μέγιερ), Χέγκερ, Τζόουνς, Ντράξλερ, Φαρφάν, Σαλάι

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr