Home SPORTS NEWS Πάλεψε μέχρι το τέλος η Ξάνθη!

Πάλεψε μέχρι το τέλος η Ξάνθη!


Θετικός ο απολογισμός του Ευρωπαϊκού ταξιδιού της Ξάνθης, το οποίο έμελε να τελειώσει στην Λιέγη. Η ομλαδα του Νίκου Καραγεωργίου πραγματιοποίησε πολύ καλή εμφάνιση αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Σταντάρ με 2-1 και να αποχεραιτήσει την διοργάνωση.

Η Ξάνθη μπήκε αποφασισμένη να τρέξει πολύ και να δημιουργήσει της προϋποθέσεις για να γίνει απειλητική. Έτρεξε τους Βέλγους οι οποίοι είναι γρήγορη ομάδα και τα πήγε περίφημα. Αφού πέρασε την τρικυμία των πρώτων λεπτών (φάση Μπιλό 6′) έψαξε τα κενά στην άμυνα της Σταντάρ αλλά ο Βασιλακάκης τα βρήκε σκούρα απέναντι στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Στο 34′ ο Μπατσουαγί έχασε την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της Σταντάρ με τον Κυριακίδη να αποκρούει το τετ α τετ, ενώ η Ξάνθη απάντησε άμεσα, καταγράφοντας την πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς. Ο Μαρσελίνιο έπιασε το μονοκόμματο σουτ μετά το γύρισμα του Μαρίν η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπαξεβανίδης γύρισε την μπάλα που προσέκρουσε στο χέρι του πεσμένου στο έδαφος Φαν Νταμ, ακούσιο το θεώρησε ο διαιτητής. Ακολούθησαν δύο σουτ από τους Βέλγους χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία από πλευράς ακριτών.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν οι παίκτες του Καραγεωργίου και στο δεύτερος μέρος. Μία φορά πιάστηκαν στον ύπνο και άμυνα τους το πλήρωσε. Στο 52′ ο Μαρίν εκτέλεσε στημένη φάση η Βελγική άμυνα απομάκρυνε και έβγαλε αντεπίθεση δύο με έναν, έυκολα και απλά ο Μπατσουαγί έδωσε στον Μπιλό, ο οποίος πλάσαρε στην άδεια εστία για το 1-0.

Λίγο μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Ντε Καμάργκο ε κοντινή προβολή σφράγισε την είσοδο της Σταντάρ στα πλέι οφ του Europa League. H Ξάνθη δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ και να θέτει προβλήματα στην αντίπαλό της.

Κατάφερε να μειώσει με το σουτ του Ντε Γκούζμαν στο 84′, ενώ στο 89′ ο Σολάρι χάλασε (οφ σάιντ) το σχεδόν βέβαιο 2-2 καθώς ο Μάνταλος ήταν έτοιμος να σκοράρει. Όπως και να χει η προσπάθεια της Ξάνθης ήταν αξιόλογη. Της κόστισε η ήττα του πρώτου αγώνα και η έλλειψη εμπειρίας.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr