Home SPORTS NEWS Σαβιόλα… τα αλλάζει όλα!

Σαβιόλα… τα αλλάζει όλα!


Οι αλλαγές του Μίτσελ (Φουστέρ και Σαβιόλα) μέσα σε τρία λεπτά έδιωξαν το φάντασμα της ήττας από το Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο μετά το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι αλλαγές του Μίτσελ άλλαξαν το ματς και ο Ολυμπιακός κατάφερε να διώξει το φάντασμα της ήττας με άμεση αντίδραση και ωραίο ποδόσφαιρο μετά την ανατροπή. Κακή κυκλοφορία στο πρώτο μέρος απέναντι σε μία καλοδουλεμένη ομάδα, αλλά και άμεση διόρθωση των ανορθογραφιών του πρώτου μέρους και εν τέλει ωραίο ποδόσφαιρο από τους ερυθρόλευκους με τον Σαβιόλα να σκοράρει το νικητήριο γκολ, να έχει δοκάρι και να κρύβει σε αρκετές περιπτώσεις την μπάλα.

Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ (4-2-3-1 ο Ατρόμητος) και με τον Σάμαρη στα αμυντικά χαφ μαζί με τον Μανιάτη, ενώ Σαβιόλα και Βάις έμειναν στον πάγο. Ο Ατρόμητος πίεσε στα τρία τέταρτα του γηπέδου και έκανε δύσκολη την ζωή των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Παράσχου κατάφερε να κλειδώσει τον Ολυμπιακό στο κομμάτι κυκλοφορία και χτυπούσε σε κάθε ευκαιρία στην κόντρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είχε τις δύο καλύτερες στιγμές του ματς πρώτα με το τετ α τετ του Ναπολεόνι στο 21′ με τον Ιταλό να πλασάρει άουτ και έπειτα με τον Φυτανίδη στο 34′ ο οποίος επιχείρησε κάτι πολύ φιλόδοξο απέναντι στον Ρομπέρτο που μπλόκαρε.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί σε αρκετά κομμάτια να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευκαιρίας. Ο Μπονγκ ανέβαινε και έκανε παιχνίδι ως άλλος… Σαλίνο , ο Φετφατζίδης ήταν κινητικός αλλά όχι ουσιαστικός, ενώ οι ατομικές ενέργειες του Κάμπελ μπήκαν στην ημερήσια διάταξη του ματς. Με μακρινά σουτ απείλησαν κυρίως οι ερυθρόελυκοι και γενικά η εικόνα του πρώτου μέρους δεν διέφερε και πολύ από αυτή που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ. Καλύτερη στιγμή των ερυθρόλευκων στο 40ο λεπτό με τον Κοσταρικανό να γυρίζει στον Φετφατζίδη στο ύψος του πέναλτι, το σουτ του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού πέρασε άουτ.Ο αντίπαλος είχε κερδίσει τις εντυπώσεις απέναντι στον Ολυμπιακό (στο πρώτο μέρος), αλλά δεν είχε καταφέρει να τον πληγώσει με κάποιο γκολ.

Ήταν εμφανές ότι το λίφτινγκ στο σχήμα του Ολυμπιακού έπρεπε να είναι άμεσο. Ο Μίτσελ δεν είχε το περιθώριο να το πολυσκεφτεί. Έριξε στο ματς Σαβιόλα και Φουστέρ στην θέση των Φετφατζίδη και Σαλίνο. Ο Ατρόμητος ωστόσο έμοιαζε αποφασισμένος να πληγώσει τον αντίπαλό του και το έκανε πράξη με τον Ναπολεόνι στο 47′. Αργή η αντίδραση του κέντρου άμυνας ο Ιταλός, μανούλα σε αυτές τις φάσεις έκανε το σπριντ και νίκησε τον Ρομπέρτο. Εκεί ακούστηκε και η πρώτη μουρμούρα της κερκίδας, η οποία θάφτηκε κάτω από την γρήγορη ισοφάριση του Φουστέρ και την …κόντρα της κερκίδας με τον Ταυλαρίδη. Ο Ισπανός υποδέχθηκε ωτραία την πάσα του Μήτρογλου και με το δεξί απογείωσε το Καραϊσκάκη. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο άνθρωπος που συζητήθηκε όσο κανείς άλλος αυτό το καλοκαίρι, ο Χαβιέ Σαβιόλα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού (κόρνερ Τσόρι και κεφαλιά του Αργεντινού, ολοκληρώνοντας γρήγορα την μαγ(κ)ικη ανατροπή.

Κατάφερε να αλλάξει το σκορ η ομάδα του Μίτσελ αλλά δραστική ήταν και η αλλαγή στην αγωνιστική της εικόνα. Ακολούθησε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο με φάσεις, κίνηση στην επίθεση, συνεργασίες Μήτρογλου-Σαβιόλα και πολλές φάσεις με σημαντικότερη εξ αυτών το δοκάρι του Σαβιόλα (63′). Για ένα 20λεπτο στο Καραϊσκάκη είδαμε την πιο έτοιμη και συνάμα καλύτερη version του Ολυμπιακού από τα φιλικά του καλοκαιριού μέχρι τώρα. Όχι ότι ο Ατρόμητος κάθισε, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Παπαδόπουλου προσπαθούσε να βρει και πάλι τα κενά στο κέντρο άμυνας των ερυθρόλευκων και να απειλήσει εν τέλει με τις δύο διαδοχικές φάσεις του Μπρίτο (84′).

 Το ταμείο σαφέστατα και λέει συν, όχι μόνο γιατί ο Ολυμπιακός νίκησε μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, αλλά διότι κατάφερε να βάλει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του και κυρίως να αντιδράσει άμεσα μετά το γκολ του Ναπολεόνι. Το γεγονός ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά θα πρέπει να παραμένει ως κυρίαρχη σκέψη σε παίκτες και τεχνικό τιμ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46’ Σαβιόλα), Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης (73’ Μετζανί), Σάμαρης, Ντομίνγκες, Φετφατζίδης (46’ Φουστέρ), Κάμπελ, Μήτρογλου.

Aτρομητος: Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ναπολεόνι (76’ Παπαδόπουλος), Μπάλλας (11’ Καραμάνος), Γιαννούλης, Δημούτσος (65’ Παπουτσογιαννόπουλος), Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Γκαρσία

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr