Home SPORTS NEWS Του έλειψε η πείρα…

Του έλειψε η πείρα…


Με άδεια χέρια έμεινε ο Ατρόμητος παρά την μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Άλκμααρ. Η υπεροχή στο πρώτο μέρος δεν μεταφράστηκε με ένα γκολ και η Άλκμααρ ούσα πιο έμπειρη στην Ευρώπη πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 3-1 στο Περιστέρι, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Γιώργος Παράσχος με στόχο να πιέσει την Άλκμααρ (4-3-3) και να δημιουργήσει προβλήματα στο ευάλωτο κέντρο άμυνας της ολλανδικής ομάδας. Εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο από τους μπλε με πολλά τρεξίματα, άσκησαν πίεση και εγκαταστάθηκαν γύρω από την περιοχή του Κοσταρικανού τερματοφύλακα Αλβαράδο. \

Κάτι έλειπε όμως κι αυτό ήταν η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Προοδευτικά η Άλκμααρ ισορρόπησε το παιχνίδι, όχι όμως σε βαθμό που να ανησυχήσει με κάποια σημαντική ευκαιρία την άμυνα της ομάδας του Περιστερίου.

Η καλύτερη στιγμή για τον Ατρόμητο ήρθε στο 23′ με το καταπληκτικό σουτ του Ούμπιδες να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ η σπάνια έμπνευση του Παπαδόπουλου να κρεμάσει τον Αλβαράδο με σουτ από τα 40 μέτρα δεν στέφθηκε από επιτυχία στο 27′.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος η Άλκμααρ έκανε γκολ με τον Γκούντμουνσεν (51′). Τα πράγματα στένευαν υπερβολικά για τον Ατρόμητο, ο οποίος όφειλε να σκοράρει, ωστόσο το φάουλ του Φυτανίδη στο 70′ πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Άλκμααρ δεν συγχώρεσε ούτε στην δεύτερη αξιόλογη στιγμή. Ο Γιόχανσον πέρασε με ντρίμπλα τον Φυτανίδη στην κόντρα και ουσιαστικά και νικησε τον Σηφάκη για να κλειδώσει την πρόκριση της ολλανδικής ομάδας στο 74′.

Παρ’ όλα αυτά το 15λεπτο που απέμενε έμοιαζε με αιωνιότητα. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Παράσχου δεν κατέθεσαν τα όπλα. Ο Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Αλβαράδο στο 76′ και ο ίδιος ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Με την είσοδο του στο παιχνίδι ο Καραμάνος είχε την καλύτερη στιγμή για την ισοφάριση αλλά καθυστέρησε να σουτάρει στο 85′ για να ακολουθήσει ένα 5λεπτο μεγάλης πίεσης που ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Η Άλκμααρ ούσα πιο έμπειρη σε παρόμοιες καταστάσεις, βγήκε στην κόντρα στο 94′ και εκμεταλλεύτηκε το δώρο – αντεπίθεση τέσσερις με έναν – με τον Γκούντμουνσον να σκοράρει για το 1-3.

Σίγουρα καλύτερη και αναμφισβήτητα πιο ουσιαστική η ολλανδική ομάδα, ωστόσο ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε μετουσιώσει σε ένα γκολ την υπεροχή του στο πρώτο μέρος. Μετά το 3-1 η ρεβάνς της Ολλανδίας, μάλλον αποκτά τυπικό χαρακτήρα.

Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας (84′ Καραμάνος), Δημούτσος (70′ Μπρίτο), Πίτου Γκαρσία, καραγκούνης (61′ Ναπολεόνι), Ουμπίδες, Παπαδόπουλος.

Άλκμααρ (Φερμπεικ): Αλβαράδο, Μ. Γιόχανσον, Γκοουβέλεου, Βάουτενς, Φίρχεφερ, Χένρικσεν, Γκούντελι, Ελμ (71′ Όβερτομ), Μπέιρενς (86′ Μάρτενς), Α. Γιόχανσον (92′ Μπεργκάους), Γκούντμουντσον.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr